files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Skúsený Vaščák o svojom pôsobení v Michalovciach: Chceme súperov poriadne trápiť

Káder MFK Zemplín Michalovce sa v posledných dňoch rozrástol nielen kvantitou, ale aj kvalitou. Jednou z posledných posíl je skúsený 34-ročný kridelník či útočník Blažej Vaščák. Pre rodáka z Krompách, ktorý si zahral dokonca aj v skupinovej fáze Ligy majstrov, budú Michalovce už šestnástym klubom. Okrem materských Krompách, Ličartoviec, 1. FC Košice, Trenčína, Petržalky, s ktorou si zahral spomenutú Ligu majstrov, Bardejova, Podbrezovej, Lokomotívy Košice, Skalice či naposledy Senice, si zahral aj v troch iných krajinách – Taliansku (Treviso, Lecce, Cessena), Poľsku (Polonia Bytom) a Česku (Teplice).

 „V Michalovciach som podpísal zmluvu na pol roka, potom sa uvidí, čo ďalej,“ skonštatoval Vaščák pre internetový portál fortunaliga.sk. Trojnásobný slovenský reprezentant netají, že za jeho príchodom do metropoly Zemplína stojí aj tréner Anton Šoltis, s ktorým spolu hrávali v Petržalke. „Je to hlavne jeho zásluha. Už minulý rok mi umožnil pripravovať sa v Michalovciach. Teraz sa situácia zopakovala a napokon to všetko vyústilo pred dvoma týždňami až do toho, že som tu zostal. Poznáme sa dlho, v Petržalke sme spolu hrávali. Spolupracovali sme už skôr a to v čase, keď začínal trénerskú kariéru. Trénoval vtedy košické béčko a ja som sa pripravoval s jeho tímom. Vždy mi vyšiel v ústrety. Je to mladý a perspektívny tréner, ktorý výsledkami ukazuje, že si zaslúži miesto vo Fortuna lige. Verím, že sa mu dokážem odvďačiť výkonmi na ihrisku a tým, že dosiahneme dobré výsledky. Chcel by som v Michalovciach zažiť sezónu, ktorú všetci budú hodnotiť ako úspešnú,“ pokračoval pre fortunaliga.sk Blažej Vaščák.

Úspešný káder z lanskej sezóny sa v Michalovciach počas leta obmenil. Práve Vaščák spoločne s ukrajinským stopérom Beskorovaynym, albánskym defenzívnym univerzálom Lazarom Rotom a Francúzom Cheikom Allanom Diarrom by mali byť zárukou, že MFK Zemplín nepodlezie latku ani vo svojej štvrtej sezóne medzi slovenskou elitou. „Na nejaké predpovede je ešte skoro. Až súťaž ukáže, na čom sme. Po piatom-šiestom kole budeme múdrejší. Verím, že latku z minulej sezóny v podobe ôsmeho miesta nepodlezieme a že sa nám podarí zachytiť úvod súťaže. Chceme súperov poriadne trápiť. Treba ísť od zápasu k zápasu a uvidíme, na čo to bude nakoniec stačiť,“ podotkol Vaščák a na margo kádra dodal. „Chlapcov poznám, nemám žiadny problém zaradiť sa do tímu. Verím, že káder je dobre vyskladaný a že sa to ukáže už v najbližšom zápase. Chceme sa prezentovať tímovými výkonmi, ktoré by nám mohli priniesť dobré výsledky.“

Fortuna liga má tento víkend na programe zápasy druhého kola, Michalovčania ale absolvujú iba prvý zápas. Ich duel prvého kola so Žilinou bol totiž kvôli epidémii osýpok na Zemplíne odložený. Ostrý štart teda Zemplínčania absolvujú v nedeľu na horúcej pôde vlani bronzovej Dunajskej Stredy. Vaščák sa na súboj na Žitnom ostrove teší. „Kvôli takýmto zápasom hráte futbal. Je veľmi príjemné, keď prídete na nový štadión, ktorý je takmer každý zápas plný a vždy je na ňom pravá futbalová atmosféra. Takéto zápasy hrám najradšej. Všetci sa veľmi tešíme. Verím, že podáme dobrý výkon a súpera natoľko potrápime, že mu ukradneme aj nejaký bod. Uvidíme po zápase.“

Kto je Blažej Vaščák

Narodil sa 21. novembra 1983 v Krompachoch. Cez Košice a Ličartovce sa dostal do Artmedie Petržalka, kde zažil najúspešnejšie roky svojej kariéry. Najskôr Petržalke pomohol k majstrovskému titulu a potom aj do Ligy majstrov. Potom, čo sa zviditeľnil, nasledoval jeho prestup na Apeninský polostrov, kde si zahral v Trevise, Lecce a Cesene. Okrem Talianska legionársky chlebík ochutnal aj v Poľsku a Českej republike. Naposledy pôsobil na Záhorí, konkrétne v Skalici a v minulej sezóne v Senici. V rokoch 2007 a 2008 trikrát obliekol reprezentačný dres.

Peter Brendza (zdroj: fortunaliga.sk, foto: Róbert Andrejov)



Uverejnené: 29.07.2018 09:25:57 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.