files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Osýpky sa v Rožňave nepotvrdili, epidémia na dolnom Zemplíne pokračuje

Podozrenie na osýpky v Rožňave sa nepotvrdilo, epidémia na dolnom Zemplíne pokračuje. K štvrtku (26.7.) tam evidujú 306 prípadov. Z toho je 168 laboratórne potvrdených, 133 pravdepodobných a 5 nepotvrdených.

„Nový podozrivý prípad ochorenia na osýpky, ktorý bol zaznamenaný v Rožňave, sa laboratórne nepotvrdil. V nových lokalitách – vo Vranove nad Topľou a v Trebišove – okrem medializovaných prvých dvoch prípadov, neevidujeme žiadne ďalšie prípady ochorenia na osýpky,“ pre TASR to povedala hovorkyňa zo siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková. Podľa jej slov je na infektologickom oddelení michalovskej nemocnice aktuálne hospitalizovaných 17 pacientov s osýpkami. „Od začiatku epidémie nemocnica hospitalizovala už 224 pacientov a 91 ambulantne ošetrila,“ spresnila Fedáková.

Ako informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková, v okrese Michalovce je zaznamenaných 297 ochorení, najviac v Michalovciach (120) a Veľkých Kapušanoch (74). V okrese Sobrance bolo evidovaných 9 ochorení. „U deviatich chorých detí bolo ochorenie komplikované zápalom pľúc. Vo vykonávaní protiepidemických opatrení sa naďalej pokračuje,“ doplnila Račková. V súvislosti s epidémiou osýpok, ktorá prepukla v máji, pred dvomi týždňami vyhlásili pre okres Michalovce mimoriadnu situáciu. Prijaté boli viaceré opatrenia na zamedzenie šírenia tohto vysoko nákazlivého ochorenia vrátane očkovania, ktoré realizujú aj v okrese Trebišov.

TASR



Uverejnené: 26.07.2018 17:00:20 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.