files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cieľom je posunúť latku vyššie, láka ich prvá šestka

Už najbližší víkend sa opäť rozbehne kolotoč zápasov najvyššej futbalovej Fortuna ligy. Prvé kolo bude mať menší počet zápasov. Únia ligových klubov ešte minulý týždeň preložila duel Nitra – Trenčín, no a hrať sa kvôli epidémii osýpok a s ňou súvisiacou karanténou na verejné podujatia, nebude ani v Michalovciach, kde mali privítať Žilinu. Michalovčania však aj napriek tomu v stredu usporiadali tlačovú konferenciu pred začiatkom sezóny, na ktorej prezentovali predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Štefan Laurinčík, tréner Anton Šoltis a zástupca kapitána Peter Kavka ciele a plány do sezóny.

Michalovčania v príprave odohrali deväť zápasov, v ktorých zaknihovali tri víťazstvá, dve remízy a štyri prehry. „Príprava bola z našej strany rozháraná. Začali sme v obmedzenom počte, veľa hráčov odišlo. Ešte aj teraz skladáme mužstvo a skladať ho budeme aj v prvých týždňoch sezóny. Čo sa týka trénovanosti, s tým som spokojný, horšie je to so stavom kádra. Na tom ešte musíme popracovať. Bolo to však takto aj po minulé roky, takže verím, že to dáme opäť dokopy a budeme spokojní,“ uviedol tréner Michalovčanov Anton Šoltis.

Podľa jeho slov vedenie klubu žiadne ciele, čo sa týka umiestnenia tímu nedalo, no on osobne chce, aby sa mužstvo opäť výsledkovo posnulo a zlepšilo lanské ôsme miesto. „Mojím cieľom je skončiť lepšie ako v minulej sezóne. Tá bola z našej strany úspešná, takže ja verím, že to takto bude aj tentoraz. Očakávam ťažkú sezónu, no my si musíme dávať vyššie ciele. Chceme zabojovať o prvú šestku,“ dodáva michalovský lodivod.

Skončiť lepšie ako v minulej sezóne chce aj zástupca kapitána Peter Kavka. „Chceme zopakovať minimálne minulú sezónu. Chceme sa posunúť vyššie, získať viac bodov ako vlani a hrať možno ešte krajší futbal, ako v minulej sezóne. Ja verím, že sa nám to môže podariť,“ podotkol Peter Kavka na priamu otázku, či ho láka prvá šestka, bez mihnutia oka odpovedal. „Jasné, že láka. Každý futbalista sa chce posúvať, my nie sme výnimkou. Hrať o prvú šestku je pre nás obrovské lákadlo. Sami sme sa totiž presvedčili, že o druhú šestku nie je veľký záujem a preto sa teraz chceme dostať do prvej šestky.“

Čo sa týka kádra, ten sa poriadne obmenil. Odišlo z neho deväť hráčov, okrem dorastencov prišli iba štyria. Najviac zrejme budú chýbať Martin Koscelník a Milan Šimčák, ktorí sa za tri roky stali oporami tímu. „Novými tvárami sú defenzívny univerzál Lazarus Rota, ktorý hral vlani v Trebišove, ukrajinský stopér Danilo Beskorovayny, je tu aj skúsený Blažej Vaščák, no a dnes prišiel aj Francúz Cheik Alan Diarra, ktorý naposledy hrával v moldavskom Kišinove. Verím, že sa s nimi všetkými dohodneme a budú tu pôsobiť počas jesennej časti. Káder ešte uzavretý nie je. Odišlo nám totiž deväť hráčov, prišli iba štyria, takže ja verím, že ešte k nejakým príchodom príde. Potrebujeme sa ešte posilniť o kvalitu, aby sme boli konkurencieschopný a aby sme mohli zabojovať o stanovené ciele. Musíme ale vychádzať aj z možností klubu. Otvorená je možnosť pôsobenia ďalších hráčov z Legie Varšava a na dobrej ceste je aj spolupráca s ďalším klubom, odkiaľ by takisto mohli prísť nejakí hráči,“ uviedol k aktuálnemu stavu v kádri tréner Anton Šoltis.

Tomu počas prípravy narobil vrásky stopérsky post. Kvôli trestu od SFZ mu vypadol Ladislav Šosták, no a kvôli zraneniu netrénuje ani Španiel Carillo. O tom sa dokonca hovorilo, že sa už do Michaloviec ani nevráti. „Tieto fámy musím vyvrátiť. Carillo by sa k nám mám vrátiť v najbližších dňoch. Mal zdravotné problémy, odletel domov, ale v najbližších dňoch by sa mal vrátiť,“ odpovedal Anton Šoltis a následne na to reagoval aj predseda predstavenstva MFK Zemplín Štefan Laurinčík. „Všetko je to záležitosť najbližších dní a mal by sa k nám pripojiť. Určite nie je pravda, že sa vrátiť nechce. Ide totiž o hráča s profesionálnou zmluvou a nebolo by to správanie sa profesionála.“

Okrem prestavby v kádri sa uskutočnili aj rekonštrukčné práce vo vnútri štadióna. Tie sa týkali šatní, presscentra, rozcvičovane či VIP miestností. Všetky tieto opravy sa realizovali v rámci finančných prostriedkov, ktoré dostal klub ešte vlani na vyhrievaný trávnik. „Práce sú takmer hotové. Rekonštrukciu vnútorných priestorov sme robili preto, aby štadión spĺňal kategóriu tri. Do konca mesiaca by sme mali dostať aj oficiálny „pasport“ na to, že náš štadión spĺňa podmienky na túto kategóriu,“ uviedol Štefan Laurinčík.

Súpiska pre sezónu 2018/2019
Realizačný tím: Anton Šoltis (hlavný tréner), Jozef Majoroš (asistent trénera), Marek Rodák (tréner brankárov), Peter Ščobik (vedúci mužstva), Matej Čech, Ladislav Bubernák (maséri), Ján Paľovčík, Jozef Petrík (lekári)
Káder
Brankári: Matúš Kira, Tomáš Dráb, Gerard Dariusz Bieszczad (Poľsko).
Obrancovia: Peter Kavka, Martin Kolesár, José Carrillo Mancilla (Španielsko), Dávid Špak, Danylo Beskorovayny (Ukrajina), Matúš Vojtko, Lazarus Rota (Albánsko).
Stredopoliari: Stanislav Danko, Igor Žofčák, Peter Kolesár, Roman Begala, Martin Bednár, Jozef-Šimon Turík, Hovhannes Harutyunyan (Arménsko), Matúš Begala.
Útočníci: Dawid Kurminowski (Poľsko), Martin Regáli, Sadam Sulley (Ghana), Blažej Vaščák.
Prišli: Rota (Trebišov), Beskorovainyi (Klaipéda), Vaščák (Senica), R. Begala, Vojtko (z dorastu).
Odišli: Kovaľ (Dukla Praha, ukonč. hosť.), Koscelník (Liberec), Šimčák (Dunajská Streda), Nishi (Daegu FC), Matič (Legia Varšava, ukonč. hosť.), Jankauskas (Žilina, ukonč. hosť.), Shumeiko, Bragin, Antonov (?)

Výsledky v príprave
Slavoj Trebišov - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)
MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:2 (0:1)
FK Humenné - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:1)
FK Kechnec - MFK Zemplín Michalovce 1:9 (0:5)
MTK Budapešť - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)
FK Poprad - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)
Bruk-Bet Termalica Nieciecza KS - MFK Zemplín Michalovce 4:1 (3:0)
FC Lokomotíva Košice - MFK Zemplín Michalovce 1:3 (0:2)
MFK Zemplín Michalovce - West Ham United FC U23 1:2 (1:2)

Peter Brendza



Uverejnené: 18.07.2018 16:59:28 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.