files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvé víťazstvo MFK Zemplín zariadil kapitán Sninský

Futbalisti Michaloviec dosiahli v sobotňajšom stretnutí tretieho kola prvej ligy svoje prvé víťazstvo v tomto ročníku súťaže. O trojbodový zisk v súboji s Liptovským Mikulášom sa najväčšou mierou postaral kapitán z defenzívy MFK Zemplín Dušan Sninský, ktorý vsietil oba góly. Pre domácich to bolo zároveň prvé víťazstvo nad týmto súperom v uplynulých dvoch sezónach, keďže z prechádzajúcich troch súbojov dokázali získať iba dva body za dve remízy. Najbližšie sa predstavia na ihrisku nevyspytateľnej Šale, kde by si mohli zachovať svoju doterajšiu neporaziteľnosť.

 

MFK Zemplín v predchádzajúcich dvoch stretnutiach tohto ročníka súťaže síce neprehral, ale ani nevyhral, keďže si v súbojoch s Ružomberkom B a v Rimavskej Sobote zaknihoval dve remízy. S Liptákmi preto bolo cieľom víťazstvo, aj keď samotný duel ukázal, že oň bolo potrebné bojovať až do posledných sekúnd.

 

Michalovce na súpera poriadne vyštartovali a vďaka mimoriadnej aktivite dostali Liptákov pod tlak. Strely Janeka či Vajdu ešte zmenu skóre nepriniesli, ale štandardná situácia z kopačky Jevľanova, ktorú v trme-vrme zakončil Sninský už áno a domáci od 22. minúty viedli 1:0. Škoda, že vzápätí po centri Ruskovského nepremenil výbornú možnosť Kunca, ktorého koncovka tesne minula žrď liptáckej brány. Hostia sa po úvodnom tlaku a inkasovanom góle postupne osmelili a v 35. minúte sa dočkali vyrovnania po svojej vôbec prvej strele medzi michalovské žrde. Do lopty sa oprel stredopoliar Bezák a bombou k žrdi zrovnal skóre. O päť minút neskôr ešte Lišivka uvoľnil M. Babica, ale s jeho strelou si brankár Pillár poradil. Druhý polčas otvorili šance Gamkrelidzeho a Bezáka na opačnej strane, ale gólové potešenie priniesla až situácia na prelome 54. a 55. minúty, keď po faule na Jevľanova skóroval z nariadenej penalty kapitán Sninský. O desať minút neskôr už hostia, ktorí Michalovce zatlačili, mohli vyrovnať, ale v skrumáži sa nezorientoval stredopoliar Helbich. V 71. minúte Jevľanov uvoľnil Jakubča, ktorý pálil tesne nad, a rovnako nepresný bol aj vlej rovnakého hráča v 88. minúte. Domáci dreli o tri body až do samého záveru, ale napokon s úspešným koncom.

 

Štatistika

 

MICHALOVCE - L. MIKULÁŠ 2:1 (1:1)

 

GÓLY: 22. Sninský, 55. Sninský (11 m) - 35. M. Bezák. ŽK: Janek - Lišivka, Helbich. ROZHODCA: Kráľovič - 936 divákov.

 

MFK ZEMPLÍN: P. Pillár - Janek, Vajda, Sninský, Vanák - Ruskovský (76. E. Seman), Jevľanov, T. Opiela, Gamkrelidze (56. M. Brašeň) - Kunca, O. Špilár (57. Jakubčo).

 

MFK TATRAN: Šavol - Kapláň, M. Libič, J. Pekár, Kandera (46. Šupej) - M. Bezák, Lišivka (74. Virgala), Helbich, Šlosár, Latiak - M. Babic (52. Starší).

 

Ostatné výsledky 3. kola: Dolný Kubín - Šaľa 0:1, Trenčín - Moldava nad Bodvou 6:0, Lučenec - SFM Senec 1:0, Púchov - Petržalka 1:1, Ružomberok B - Rimavská Sobota.

 

Najbližší program: 4. kolo (sobota 7. 8. 2010 o 16.30 hod.): Šaľa - Michalovce, 5. kolo (sobota 14. 8. 2010 o 16.30 hod.): Michalovce - SFM Senec.



Uverejnené: 01.08.2010 18:14:48 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.