files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Otázniky nad Duklou budú zodpovedané začiatkom júla

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce majú za sebou jednu z najúspešnejších sezón. Po 32 rokoch získali primát v prvej lige, po 21 rokoch sa prebojovali do baráže o najvyššiu súťaž. S napätím sa teda očakáva, čo bude v ďalšej sezóne. Vedenie klubu intenzívne pracuje na realizačnom tíme a kádri pre ňu. Mená ale zatiaľ zverejňovať nechcú. Stane sa tak až začiatkom júla, kedy by sa mala uskutočniť oficiálna tlačovka s predstavením trénera a kádra.

Dovtedy si musíme vystačiť so špekuláciami. Trénerovi Miroslavovi Chudému bolo ponúknuté predĺženie kontraktu ešte počas baráže, sám tréner sa v rozhovore pre náš portál k ponuke vyslovil kladne, takže nič by nemalo brániť dohode.

S robotou trénera Miroslava Chudého vládla spokojnosť. Zostane teda pri kormidle HK Dukla Ingema aj v nastávajúcej sezóne? (foto: Róbert Andrejov)

Čo sa týka kádra, z neho zatiaľ poznáme iba odchody. Oficiálna stránka MHK Martin, nováčika prvej ligy, zverejnila aktuálnu súpisku, na ktorej nefigurujú iba Filip Oravec s Františkom Poliačkom, ktorí z Michaloviec odišli počas rozbehnutej minulej sezóny, ale aj Tomáš Rusina s Ivanom Brezniakom, ktorí zase boli v kádri počas celej sezóny.

Ivan Brezniak by si mal podľa stránky MHK Martin obliekať dres nováčika St. Nicolaus I. ligy

Ambiciózny HC Bratislava sa na svojom facebooku vyjadril, že počíta s brankárom Martinom Juríčkom, ktorý kryl v závere sezóny chrbát neohrozenej jednotke Adamovi Trenčanovi. Práve pri ňom sa hovorí o záujme odchodu do zahraničia. Ten už „zaznamenali“ obranca Jakub Meliško a útočník Erik Piatak. Pri skúsenom centrovi Piatakovi portál eliteprospekt.com uvádza ako nový klub francúzsky druholigový Neuilly-sur-Marne, pri Meliškovi zase svieti ďalší francúzsky tím Bordeaux. O prípadných zmenách v kádri nám ale ostáva teraz iba špekulovať. Viac sa dozvieme začiatkom júla. Vyčkajme!

Erik Piatak by mal v novej sezóne zamieriť do Francúzska

Pod novým prezidentom viacero zmien

St. Nicolaus I. liga bude mať v sezóne 2018/2019 niekoľko zmien. Na jej čele už nebude stáť Róbert Ľupták, ktorého nahradil Miroslav Lipovský. Zmenou je aj to, že v súťaži bude účinkovať až dvanásť tímov. Okrem desiatky, ktorá v nej hrala aj minulú sezónu (HK Dukla Ingema Michalovce, HK 36 Skalica, HC Penguins Prešov, HC Topoľčany, MHK Dubnica nad Váhom, HC Osmos Bratislava, HK Spišská Nová Ves, HK 95 Považská Bystrica, HK Trnava, HC Mikron Nové Zámky B) pribudnú aj dvaja nováčikovia - finalisti druhej ligy. Okrem víťaza MHK Humenné to je aj finalista MHK Martin. Prvých osem tímov postúpi do play-off. Štvrťfinále sa bude hrať tradične na tri víťazné zápasy, od semifinále ale nastane zmena, keď sa bude hrať až na štyri víťazné dueli. Zmenou je aj to, že baráž o najvyššiu súťaž nebudú hrať dvaja najlepší prvoligisti s dvoma najhoršími extraligistami, ale iba víťaz prvej ligy proti najslabšiemu tímu z najvyššej súťaže. Séria sa bude hrať na štyri víťazné zápasy.

Baráž o Tipsport ligu si zahrá iba víťaz St. Nicolaus I. ligy

Ďalšou zmenou je to, že pre zvyšné štyri tímy, ktoré skončia na deviatom až dvanástom mieste sezóna po základnej časti neskončí. Zahrajú si totiž play-out a najslabší z nich poputuje do baráže s najlepším druholigistom. Tá sa bude takisto hrať na štyri víťazné zápasy. Viaceré zmeny určite naštartujú súťaž, ktorá by mala byť silnejšou, ako v minulosti. Do popredia by sa malo tlačiť viacero tímov. Michalovská Dukla určite nebude chcieť podliezť nastavenú latku, baráž o Tipsport ligu môže byť výzvou aj pre Skalicu či Prešov, ktorý ju už dvakrát za sebou tesne „odmietol“. Svoje si počas sezóny určite povie aj ambiciózny nováčik z Martina, silu majú aj v Topoľčanoch, no a s vysokými ambíciami do súťaže pôjdu aj dvaja lanskí nováčikovia – MHK Dubnica nad Váhom a HC Osmos Bratislava, ktorý je vraj blízko k naviazaniu úzkej spolupráce s bratislavským Slovanom figurujúcim v KHL. Aj preto tím z hlavného mesta poškuľuje po najvyššej súťaži.

 

Dukla začína v Dubnici

Aj keď zmeny v michalovskej Dukle zatiaľ nepoznáme, poznáme už vyžrebovanie prvého kola St. Nicolaus I. ligy. Jej základná časť bude mať 44 kôl (každý s každým dvakrát doma a dvakrát vonku, raz aj s HK Orange 20) a odštartuje v stredu 12. septembra. Dukla Ingema sa v prvom kole predstaví v Dubnici, ďalší zástupca Zemplína MHK Humenné na úvod privíta Považskú Bystricu.

Účastníci St. Nicolaus I. ligy sezóna 2018/2019
HK Dukla Ingema Michalovce - obhajca prvenstva
HK Skalica
HC Penguins Prešov
HC Topoľčany
MHK Dubnica nad Váhom
HC Osmos Bratislava
HK Spišská Nová Ves
HK 95 Považská Bystrica
HK Trnava
HC Mikron Nové Zámky B
MHK Humenné - víťaz II. ligy
MHC Martin - finalista II. ligy takisto s možnosťou štartu v prvej lige

Žreb 1. kola St. Nicolaus I. ligy (žreb sa ešte môže zmeniť)
Streda 12. september 2018
HC Mikron Nové Zámky B - MHK Skalica
HC Penguins Prešov - HK Spišská Nová Ves
MHK Dubnica nad Váhom - HK Dukla Ingema Michalovce
HC Osmos Bratislava - HK Trnava
HC Topoľčany - MHC Martin
MHK Humenné - HK 95 Považská Bystrica

Peter Brendza



Uverejnené: 20.06.2018 10:19:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.