files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín začal bez trénera Šoltisa, Šimčák do Dunajskej Stredy

Pondelkovým tréningom na C - ihrisku začali futbalisti MFK Zemplín svoju štvrtú prípravu na najvyššiu Fortuna ligu. Sezónu po tretíkrát začnú pod vedením trénera Antona Šoltisa, ktorý ale na prvom tréningu z rodinných dôvodov chýbal. Okrem neho chýbali aj štyria hráči, ktorí v tíme skončili. Ide o Rusa Šumejka, ktorému skončila zmluva, ako aj trojica Niši, Jankaukas a Matič, ktorým zase skončili hosťovania. Do svojich materských klubov sa vrátili aj Róbert Kovaľ a Sadam Sulley, Michalovčania sú však v rokovaní s Duklou Praha respektíve Legiou Varšava o ich zotrvaní pri Laborci.

O príprave

V príprave majú Michalovčania v pláne krátke sústredenie vo Vysokých Tatrách. Okrem neho odohrajú osem prípravných duelov, v ktorých sa stretnú so súpermi zo štyroch krajín. „Príprava bude opäť pestrá. Čaká nás osem zápasov, proti druholigovým tímom, aj proti družstvám z najvyšších súťaží. Generálku absolvujeme proti Lokomotíve Košice, čerešničkou na torte môže byť súboj proti anglickému West Hamu U23, ktorý odohráme päť dní pred štartom súťaže,“ poznamenal asistent trénera Jozef Majoroš, ktorý na prvom tréningu zastúpil Antona Šoltisa. My len dodajme, že prvý zápas ligovej súťaže odohrajú Michalovčania v sobotu 21. júla, kedy na domácej tráve privítajú Žilinu.

O kádri

Na prvom tréningu sa zúčastnilo šestnásť hráčov, z toho bola trojica brankárov. Chýbali tí, ktorým skončili hosťovania, iba v civile bol oblečený Milan Šimčák, ktorý odchádza do Dunajskej Stredy. Prípravu začal aj kapitán Igor Žofčák, ktorý definitívne ostáva pri Laborci, ale aj Martin Bednár, Matúš Kira či Martin Koscelník, pri ktorých sa šušká o odchodoch. Chýbali taktiež zranení Martin Kolesár a Martin Regáli, ako aj trojica legionárov Španiel Carillo a Rusi Antonov a Bragin. Tí by sa mali pripojiť k tímu neskôr. „Z kádra definitívne odišli traja hráči, ktorým skončilo hosťovanie a Rus Šumejko. Uvidíme, kto ešte odíde a podľa toho sa zariadime aj čo sa týka príchodov,“ podotýka Jozef Majoroš.

O cieľoch

V posledných dvoch sezónach ôsmy tím Fortuna ligovej tabuľky nechce v nastávajúcej sezóne podliezať latku. „Cieľom je hrať atraktívny futbal, tak ako tomu bolo na jar minulej sezóny. Vlani sme skončili na ôsmom mieste a toto umiestnenie by sme chceli minimálne zopakovať. Nastavenú latku podliezať určite nechceme,“ hovorí o cieľoch tímu Jozef Majoroš, podľa ktorého jasnejšie bude v tejto otázke potom, ako bude známe zloženie kádra. „Určite sa ešte plánujeme posilniť alebo doplniť posty po odchádzajúcich hráčoch. Uvidíme, kto sem ešte príde.“ Dodajme len, že na tréningu sa objavili akurát tri nové tváre, ktoré patrili Petrovi Vojtovičovi, Dávidovi Špakovi a Romanovi Begalovi. Trojica dorastencov sa pridala k Jozefovi Vajsovi a Pavlovi Bellásovi, ktorí na jar pôsobil v druholigovom Trebišove respektíve Liptovskom Mikuláši.

Boli na prvom tréningu
Brankári: Matúš Kira, Tomáš Dráb, Dariusz Bieszczad.
Hráči v poli: Peter Kolesár, Igor Žofčák, Martin Bednár, Jozef Šimon Turík, Martin Koscelník, Stanislav Danko, Ladislav Šosták, Peter Kavka, Pavol Bellás (návrat z hosťovania v Liptovskom Mikuláši), Jozef Vajs (návrat z hosťovania v Trebišove), Peter Vojtovič, Dávid Špak, Roman Begala (všetci príchod z dorastu).

Program prípravných zápasov (časy a miesta zápasov sa budú postupne upravovať)
Sobota 16. júna: MFK Zemplín Michalovce - Slavoj Trebišov.
Streda 20. júna: MFK Zemplín Michalovce - Tatran Liptovský Mikuláš.
Sobota 23. júna: FK Humenné - MFK Zemplín Michalovce.
Sobota 30. júna: MTK Budapešť - MFK Zemplín Michalovce.
Utorok 3. júla: FK Poprad - MFK Zemplín Michalovce.
Piatok 6. júla: Termalica Nieciecza - MFK Zemplín Michalovce (hrá sa v Poprade).
Sobota 14. júla: MFK Zemplín Michalovce - Lokomotíva Košice.
Utorok 17. júla: MFK Zemplín Michalovce - West Ham United U23.

Fotoreport z tréningu

Peter Brendza



Uverejnené: 11.06.2018 13:49:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.