files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Poloz privítal 16 hráčok, v príprave na Čiernu Horu aj triatlon

Hádzanárky Slovenska odštartovali spoločnú prípravu pred dvomi záverečnými zápasmi kvalifikácie ME 2018. Tréner Dušan Poloz privítal na piatkovom zraze 16 hráčok, ktoré čaká v najbližších dňoch pestrý program. Prípravu na dôležitý zápas s Čiernou Horou si spestria aj so vzduchovkami či triatlonom v okolí Zemplínskej šíravy.

V nominácii došlo k niekoľkým zmenám. "Klaudia Michnová sa ospravedlnila pre zranenie i rodičovské povinnosti, no nenahradzovali sme ju. Vypadla nám aj Mária Olšovská, ktorá sa na poslednú chvíľu dozvedela dátum štátnic, ktorý jej koliduje s naším programom a tak sme ju nahradili Evou Veselkovou. Lucka Gubiková je trošku chorá, uvidíme, ako to s ňou dopadne a pre istotu sme na telefóne so Zuzkou Haladíkovou zo Šale," uviedol Poloz. Slovenky čaká vo štvrtok 31. mája dôležitý zápas s Čiernou Horou, v ktorom musia bodovať pre zachovanie si šance na postup. Bude to pre ne rozlúčka s domácim prostredím, záverečný zápas skupinovej fázy kvalifikácie následne odohrajú v Poľsku. "Nechcem sa teraz baviť o šanci na postup, pretože všetku energiu a sústredenie smerujeme do zápasu Čiernou Horou. Tento tím už má za sebou viaceré ťažké zápasy, v ktorých potvrdil kvalitu a ja verím, že nadviažeme na zodpovedné výkony zo zápasov s Francúzskom či Španielskom. Je jasné, že v domácom zápase musíme bodovať a prípadný zisk aspoň jedného bodu by zväčšil naše šance na postup," poznamenal Poloz.

Tradičnou súčasťou sústredení reprezentačného družstva býva pestrý program. Ani tentoraz tomu nebude inak. "Máme v pláne viaceré aktivity rekondičného zamerania v ideálnych podmienkach. Určite vyskúšame tzv. vodný svet, skúsime aj vzduchovky a v pláne mám aj triatlon. Dievčatá musíme dostať do istej tepovej záťaže, ale zároveň aj spraviť istú čiaru za klubovou sezónou a chýbať nebude ani humor. V prvom rade však pôjde o prípravu na dôležité zápasy," prezradil Poloz. Aj samotné hráčky sa po ukončení klubových sezón tešili na reprezentačný kolektív a aktivity, ktoré k účasti v ňom neodmysliteľne patria. "Som veľmi zvedavá, ako to bude vyzerať. Mňa bavia takéto aktivity a po sezóne plnej hádzanej bude príjemné skúsiť si niečo iné," uviedla brankára Adriana Medveďová.

Nominácia SR na zápasy s Čiernou Horou a Poľskom:
Brankárky: Lucia Gubiková (Bemaco Prešov), Adriana Medveďová (HC Dunareila Braila)
Pivotky: Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba), Kristína Pastorková (HC Veselí nad Moravou)
Krídla: Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa), Alžbeta Rechtorisová (DHC Sokol Poruba), Mária Holešová (Iuventa Michalovce), Annamária Patrnčiaková (Hodonín)
Spojky: Veronika Habánková, Marianna Rebičová, Tetjana Fiľková-Trehubová (všetky Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa), Simona Szarková (Baník Most), Martina Školková (Cercle Dijon), Eva Veselková (SHK Veselí nad Moravou), Monika Rajnohová (HAC Le Havre)
Realizačný tím: Dušan Poloz (tréner), Peter Olšavský (asistent trénera), Ján Lajčák (tréner brankárok, videoanalytik), Renáta Marcinová (vedúca tímu), Martina Halásová (fyzioterapeutka), Branislav Krištofič (fyzioterapeut a masér), Jakub Buzga (lekár)

TASR



Uverejnené: 25.05.2018 17:58:32 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.