files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tretí robotník neprežil

Včera ( utorok 27. júla 2010 ) sa zrútila škola v Nacinej Vsi v okrese Michalovce. Pod troskami ostali traja robotníci. Záchranné práce trvali až do polnoci.

 

K nešťastiu došlo medzi 13.30 a 14.00 hod. popoludní, kedy robotníci pracovali na rekonštrukcii školy. Z doposiaľ nezistených príčin sa zrútila časť budovy. Po zrútení  dvojposchodovej  budovy miestnej základnej školy, v ktorej sa donedávna učilo, ostali najprv v troskách traja robotníci. Na mieste ihneď  zasahovali hasičské jednotky z Košíc, Michaloviec, Strážskeho a  záchranári z Humenného.  K robotníkom, ktorí ostali zavalení, sa pokúšali dostať kyslík, no záchrannú akciu komplikovalo to, že na mieste nešťastia v prvých hodinách ešte unikal plyn. Záchranári dokonca na začiatku ani nevedeli, či sa v troskách nenachádza ešte viac osôb.

Po pár hodinách vytiahli z trosiek dvoch z trojice mužov. Boli na žive, no jeden mal pravdepodobne zlomenú nohu a druhému museli nohu amputovať. Obaja boli prevezení do Nemocnice Štefana Kukuru v Michalovciach. Jeden z mužov záchranárom prezradil miesto, kde sa v čase nešťastia nachádzal stále nezvestný robotník, ani to však nepomohlo.

Už od 16.30 hod. bol do akcie povolaný aj záchranársky pes, no ani jemu sa nepodarilo muža lokalizovať.

Posledného z trojice mužov záchranári vytiahli z trosiek budovy o 23.30, no bez známok života. Dnes na mieste nešťastia odstraňujú sutiny zrútenej časti školy štyri ťažké hasičské mechanizmy zo Strážskeho, Humenného a Budkoviec.      (VK)
 

 



Uverejnené: 28.07.2010 09:05:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.