files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa vo svojom desiatom finále v rade, opäť vyzve Šaľu

Už po desiatykrát v rade sa vo finále národného play-off predstavia hádzanárky Iuventy Michalovce. Tie poľahky postúpili medzi dvoch najlepších potom, čo v semifinále zdolali Bánovce nad Bebravou hladko 3:0 na zápasy. Ich finálovým súperom bude odveký rival HK Slovan Duslo Šaľa. Ten teraz môže cítiť šancu, pretože v dvoch vzájomných súbojoch na domácej pôde (jeden v MOL lige, druhý vo finále Slovenského pohára) jeho hráčky nad Iuventou zvíťazili. Finálová séria sa začína už tento víkend. V sobotu a v nedeľu (17.30 hod., resp. 10.30 hod.) sú na programe prvé dva zápasy.

V semifinálovej sérii Bánovce nad Bebravou Michalovčanky príliš nepreverili. Po domácich víťazstvách 41:20 a 42:22 prišlo ďalšie dvadsaťgólové víťazstvo 36:16 aj na pôde súpera. Na druhej strane, zverenky trénera Jána Packu opäť ukázali herný progres a zdá sa tak, že pred kľúčovým bodom sezóny ide ich forma hore. „Klamal by som, keby som takýto hladký postup do finále neočakával,“ rozhovoril sa tréner Iuventy Michalovce, ktorý následne k semifinálovej sérii dodal. „Dosiahli sme vysoké víťazstvá, čo je výborné. Nie je totiž ľahké vyhrať o dvadsať gólov u súpera. Dievčatá ukázali herný progres a už sa tešíme na vrchol sezóny.“

V ňom na Iuventu, ktorá bojuje už o svoj jedenásty titul, čaká jej najväčší slovenský rival HK Slovan Duslo Šaľa. „Stretávajú sa dva najlepšie tímy v rámci Slovenska, takže to pre mňa vonkoncom nie je prekvapením. Na súpera sa chceme pripraviť čo najlepšie, no určite to takto urobí aj súper. My sa musíme presadiť našou hrou, nemôžeme pozerať na to, ako hrá súper,“ podotýka Ján Packa, podľa ktorého slov môžu Šalianky cítiť väčšiu šancu, ako po minulé roky. V dvoch domácich dueloch totiž Iuventu zdolali (v Slovenskom pohári 28:24, v lige dokonca 31:24). „Šance na titul majú obaja päťdesiat na päťdesiat. My sme ich dvakrát zdolali doma, oni nás dvakrát u seba. To je však všetko minulosť. Finále je finále a tu sa hrá od začiatku. Ja očakávam vyrovnanú a napínavú finálovú sériu.“ Iuventa získala výhodu v tom, že skončila v lige o dva body pred Šaľou a finálovú sériu začína na domácej pôde. „Ako sa ukázalo, dôležitý bol náš zápas v Porube, ktorý sme zvládli. Teraz musíme získanú výhodu potvrdiť v sobotu a v nedeľu v prvých dvoch domácich dueloch,“ dodáva na záver Ján Packa.

Program finálovej série (hrá sa na tri víťazné zápasy)
1. zápas: Iuventa Michalovce - HK Slovan Duslo Šaľa (sobota 12. máj o 17.30 hod.).
2. zápas: Iuventa Michalovce - HK Slovan Duslo Šaľa (sobota 12. máj o 10.30 hod.).
3. zápas: HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce (sobota 19. máj o 18.00 hod.).
Prípadný 4. zápas: HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce (nedeľa 20. máj o 18.00 hod.).
Prípadný 5. zápas: Iuventa Michalovce - HK Slovan Duslo Šaľa (streda 23. máj o 17.30 hod.).

Peter Brendza



Uverejnené: 08.05.2018 11:00:45 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.