files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Eurospan Cup 2010 korisťou mladých Slovákov

Počas minulého horúceho týždňa sa na dvorcoch michalovského teniscentra uskutočnil kvalitne obsadený medzinárodný tenisový turnaj juniorov do 16 rokov. Mladí tenisti na ňom bojovali nielen o body do juniorského svetového rebríčka, ale aj o vecné ceny, ktoré venovali generálni sponzori turnaja firmy Eurospan a Kerex.


Turnaj vyvrcholil finálovými zápasmi v nedeľu. Je pozoruhodné, že aj napriek vysokej a kvalitnej zahraničnej účasti sa slovenskí juniori nedali zahanbiť. Finálové zápasy dvojhier boli totiž len ich záležitosťou. Treba podotknúť, že sa nestratili ani Michalovčania, ktorí pôsobia v miestnej tenisovej akadémii.

Vydarený druhý ročník

Druhý ročník Eurospan Cupu, ktorý sa uskutočnil minulý týždeň na dvorcoch michalovského teniscentra sa náramne vydaril. Organizátorov potešil svojou úrovňou, či kvalitou zápasov. „Myslím si, že tento región takéto tenisové turnaje potrebuje, pretože každý tréner si uvedomuje, že jeho zverenec potrebuje konfrontáciu“, rozhovoril sa Ing. Tibor Lešniak, riaditeľ tohto vydareného turnaja. V priebehu celého týždňa sme mohli sledovať veľmi kvalitné tenisové zápasy. Veľmi vyrovnané zápasy hráči odohrali už počas kvalifikácie v pondelok a utorok. Už vtedy sa mohlo zdať, že tento turnaj bude príznačný svojou vyrovnanosťou. „Odohrali sa tu veľmi dramatické a dlhé zápasy, napríklad jeden semifinálový zápas dievčenského turnaja sa hral skoro 3 hodiny“, podotkol ešte ku kvalite turnaja Lešniak. Treba dodať, že organizátori Eurospan cupu odviedli kus dobrej roboty. Podarilo sa im dotiahnuť na tento mladý tenisový turnaj špičkových hráčov z celého Slovenska ako aj zahraničných mladíkov, ktorí takisto prispeli k jeho úrovni. „Turnaj sa odohral na vysokej úrovni, veľká vďaka patrí aj sponzorom, ktorí vecnými cenami prispeli k jeho kvalite“, nezabudol poďakovať riaditeľ turnaja.

Jediným negatívom počasie

Jediným problémom tohto turnaja, bolo snáď len počasie. Počas celého týždňa mladých tenistov doslova ničili tropické horúčavy. Chlapci a dievčatá sa tak museli vyrovnať nielen so svojimi kvalitnými súpermi, ale aj s počasím. „To teplo bolo niekedy fakt neznesiteľné“, povedal Lešniak. „Niekedy som myslel, že sa turnaj naozaj preruší“, dodal Lešniak na margo problému, ktorý sužoval hráčov na kurtoch.

Finále korisťou mladých Bratislavčanov

Chlapci a dievčatá hrali na tomto turnaji o body do juniorského svetového rebríčka. Naviac sa darilo mladým Bratislavčanom, ktorí triumfovali tak v dievčenskej, ako aj chlapčenskej časti turnaja. Treba podotknúť, že už do finále sa nedostali žiadny iný mladý tenista, ako z hlavného mesta. V chlapčenskej časti turnaja sa z prvenstva radoval Martin Maruščák, ktorý sa s nami podelil o pocity z turnaja „Tento turnaj by som zhodnotil ako kvalitne pripravený, veľká vďaka organizátorom, že to takto zvládli. Na margo finálového zápasu by som povedal len to, že s Martinom sa veľmi dobre poznáme, spolu sme niekedy trénovali, a som rád, že som ho porazil“. V dievčenskej časti triumfovala Rebecca Šramková, ktorá vo finále zdolala svoju rovesníčku Michaelu Ostrozlikovú. Nad celým turnajom držal dohľad hlavný rozhodca Vladimír Gerhart, ktorý neskrýval takisto nadšenie. „Turnaj je veľmi dobrý počin pre celý región, veľka vďaka organizátorom, že ho zvládli na špičkovej úrovni“, povedal nám na ku turnaja hlavný rozhodca. Už sa tešíme na jeho ďalší ročník", dodal s úsmevom rozhodca Gerhart.


Finále chlapci: Matej Marušák – Martin Caro 6:3, 6:2.
Finále dievčatá: Rebecca Šramková – Michaela Ostrozlikova 6:4, 6:3.
Chlapci štvorhra: M. Caro, M. Marušák – M. Selecký, I. Starke 6:3, 4:6, (10:7) .
Dievčatá štvohra: T. Ilavská, S. M. Juráková – A. Hubová, A. M. Viteková 1:6, 6:3, (11:9).

Peter Brendza



Uverejnené: 28.07.2010 09:02:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.