files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tri body z prajných Zlatých Moraviec ich vrátili do boja o Európsku ligu

Keď chceli futbalisti MFK Zemplín Michalovce byť v hre o siedmu priečku zaručujúcu účasť v baráži o Európsku ligu, museli v sobotu v Zlatých Moravciach zdolať vedúci celok nadstavbovej časti o záchranu Nitru. Tak sa aj stalo, keď síce rýchlo prehrávali 0:1, no potom troma gólmi otočili skóre a stiahli náskok Nitry iba na tri body. Zdá sa teda, že súboj o siedmu priečku, pri ktorom už niektorí lámali nad Michalovčanmi po minulotýždňovej prehre so Senicou palicu, ostáva naďalej otvorený.

Zemplínčania opäť potvrdili, že im trávnik v Zlatých Moravciach, kde ešte od svojho príchodu do najvyššej súťaže neprehrali, svedčí. „Asi je to tak. Mohli by sme tam hrať všetky zápasy vonku,“ smeje sa tréner Michalovčanov Anton Šoltis. Jeho zverenci nezačali najlepšie. Nitrania boli v úvode lepším tímom a zaslúžene išli v 20. minúte po góle Machovca do vedenia. Následne ešte Bieszczad zlikvidoval ďalšie dve šance „domácich“, Vestenický trafil žrď, za čo boli Nitrania potrestaní v 38. minúte po presnom zásahu Šimčáka. V druhom polčase skórovali aj Koscelník s Braginom, ktorí tak rozhodli o tom, že tri body putovali k Laborcu. „Hovorili sme si, že keď chceme ostať v hre o siedme miesto, musíme tam vyhrať. Zo začiatku to nebolo ideálne, no postupom času sme sa rozohrali a hlavne v druhom polčase sa na našu hru dalo pozerať. Sme radi za toto víťazstvo, ktoré prišlo dokonca po obrate, keď sme prehrávali 0:1. Ukazuje to silu mužstva, ktoré každým týždňom napreduje,“ pokračoval Anton Šoltis.

Michalovčania tak zdramatizovali boj o siedmu priečku, ktorá posunie víťaza nadstavbovej časti o záchranu do boja o Európsku ligu. No a nebyť minulotýždňového domáceho zakopnutia so Senicou, už mohli byť na siedmej priečke oni. Aktuálne ale strácajú na lídra nadstavby tri body. „Stále to má vo svojich rukách Nitra. My sme skresali stratu na tri body a teraz tá prehra so Senicou mrzí o to viac. Na druhej strane, dramatické to môže byť až do konca sezóny. Zostávajú dve kolá, teraz sa musíme sústrediť na Podbrezovú a Prešov. Keď zvládneme tieto zápasy, potom môžeme pozerať aj na výsledky Nitry. Za nás môžem povedať, že urobíme všetko preto, aby sme skončili na siedmom mieste. Ako som ale povedal, naďalej to má v rukách Nitra. Keď v zostávajúcich dvoch zápasoch nezakopne, skončí siedma ona,“ dodáva k situácii v boji o siedme miesto tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.05.2018 12:16:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.