files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po výhre 36:16 hladko do finále proti Šali

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v treťom semifinálovom zápase národného play-off na pôde Bánoviec nad Bebravou 36:16, v sérii vyhrali 3:0 na zápasy a postúpili do svojho desiateho národného finále v rade. Finálovým súperom Iuventy Michalovce bude jej najväčší slovenský rival HK Slovan Duslo Šaľa. Prvé dva zápasy sa uskutočnia budúci týždeň v Chemkostav aréne. V sobotu 12. mája o 17.30 hod. je naplánovaný prvý finálový duel, v nedeľu 13. mája o 10.30 hod. druhý.

Góly slovenských reprezentantiek Márie Holešovej a Marianny Rebičovej udali jasný smer tretieho semifinálového zápasu. V ňom Iuventa nenechávala nič na náhodu a od začiatku kráčala za hladkým postupom do svojho už desiateho finále v rade. V pätnástej minúte síce znížila domáca Klaudia Michnová na prijateľných 4:7, no tým iba odštartovala štvorgólovú šnúru Iuventy, ktorá po presnom zásahu Holešovej viedla v osemnástej minúte 11:4. Michalovčanky aj naďalej pokračovali v nastavenom slede a pokojným tempom zvyšovali svoj náskok. V dvadsiatej minúte po presnej strele Kišikovej viedli už 14:5. Galková síce dvoma gólmi na chvíľu zdvihla domácu zástavu, no Iuventa hneď na to kontrovala troma gólmi v rade a po presnej strele Kišikovej v 27. minúte viedla o desať gólov (17:7). Následne na to odpovedala gólovo Zuzana Hollá, záver prvého dejstva ale vyšiel lepšie Iuvente, ktorá po troch góloch v rade natiahla polčasové vedenie na 20:8.

Ani v druhom dejstve sa obraz hry nezmenil, pretože hostky naďalej produkovali hru, na ktorú Bánovce nevedeli nájsť vhodnú odpoveď. Prvý gól v druhej tridsaťminútovke zaznamenala domáca Bencová, no po šiestich góloch Iuventy v rade (štyri z nich dala Mária Holešová) viedol favorit v 41. minúte už 25:9. Bánovce síce v ďalších minútach mierne skorigovali (v 47. minúte bolo 13:27), no Iuventa aj tak bezpečným krokom kráčala v ústrety finále. Nakoniec hráčky obhajcu majstrovského titulu zvíťazili 36:16 a zahrajú si tak v desiatom národnom finále v rade.

HK Sokol Bánovce nad Bebravou - Iuventa Michalovce 16:36 (8:20)
Konečný stav série: 0:3.
Pok. hody: 6/3 - 0/0. Vylúčené: 2 - 8. Rozhodovali: Gábriš a Veselka. Divákov: 150.
HK SOKOL: Sakalošová, Bežová - Michnová 4/1, J. Bencová 1, Bridová, Srncová 1, Galková 3, Ráciková, Turková 1, Hollá 1, Hullmanová, Šipláková, Matušincová, K. Obstová 5/1, Kucharčíková.
IUVENTA: Muliková, Antičová - M. Holešová 9, Kišiková 4, M. Rebičová 3, Trúnková 3, Habánková 4, Janičičová 1, A. Holejová 1, Wollingerová 2, Holubová 1, Bajčiová 1, Fiľková - Trehubová 5, Čovičová 2.



Uverejnené: 05.05.2018 20:05:37 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.