files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Domáca prehra po viac ako pol roku

Viac ako pol roka trvala domáca neporaziteľnosť futbalistov MFK Zemplín Michalovce. Zverenci trénera Antona Šoltisa na domácej pôde naposledy prehrali 10. októbra 2017, odvtedy v deviatich súbojoch pred vlastnými fanúšikmi nepoznali ako chutí prehra. Až prišla posledná aprílová sobota a duel s v tabuľke poslednou Senicou. Napodiv Michalovčania tento duel nezvládli a po prehre 1:2 ich domáca séria bez prehry skončila.

Michalovčanom nevyšla hlavne úvodná polhodina. V nej dvakrát inkasovali, raz po štandardke a raz po rýchlej kontre. „Už druhý duel po sebe nám nevychádzajú prvé polčasy. Nie stále sa nám podarí vrátiť do zápasu, tak ako tomu bolo minulý týždeň v Zlatých Moravciach. Chýbal nám pohyb, agresivita, skrátka sme neboli vo svojej koži. Nebude to v koncentrácii. Pred zápasom nám ale vypadli štyria hráči. Celý týždeň sme sa pripravovali na herný systém a niekoľko hodín pred zápasom sa nám to rozsype. Museli sme tak meniť celý koncept, prípravu a noví hráči, aby si sadli, potrebujú určitý čas. A to bola akurát polhodina duelu...,“ podotkol na margo prehry tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Štvorica s črevnými problémami

Prehra Michalovčanov môže mrzieť o to viac, že Nitra takisto prehrala v Podbrezovej a v prípade ich triumfu mohli na tím spod Zobora strácať už iba tri body. „Všetko sa to vykryštalizovalo tak, ako sme chceli, no žiaľ, my sme si tri body nepripísali. Musíme ale ísť ďalej. Chlapci sa sami presvedčili, že pokiaľ do hry nedajú srdce, tak výsledok nepríde. Keď to všetko ukázali druhý polčas, prečo to nebolo v prvom?,“ pýtal sa ďalej v hodnotení duelu michalovský lodivod. „Práve v tom musíme hľadať príčinu. Chlapci vonkoncom neboli pod tlakom, že musia vyhrať. Sme zachránení, tak nemuseli, my sme chceli,“ pokračoval Anton Šoltis. Tomu chýbali kvôli črevným problémom lídri defenzívy Šimčák, Kavka, či Šosták, kvôli týmto problémom vypadol aj Tin Matič, dlhodobo zranení sú aj Koscelník či Martin Kolesár. „Štyria mali zdravotné problémy, Nishi nastúpil so sebazaprením.“

Po dvoch výhrach v rade majú všetko vo svojich rukách

Oveľa spokojnejší boli po zápase Seničania. Tých potešilo víťazstvo na Zemplíne, ako aj výhra Zlatých Moraviec nad Prešovom. Kombinácia týchto výsledkov ich posunula z posledného miesta v tabuľke a tri kolá pred koncom tak nechávajú „čierneho Petra“ v rukách Prešova. „Z druhého víťazstva v rade sme veľmi šťastní a je to veľmi podstatné pre naše sebavedomie,“ konštatoval holandský tréner Senice Ton Caanen. „Šesť bodov v dvoch zápasoch je pre nás veľmi dôležitých. Rázom sme sa dostali do situácie, v ktorej sme byť chceli – všetko máme vo svojich rukách. Pred sebou ale ešte máme tri zápasy, takže sa ešte tešiť nemôžeme,“ pokračoval Caanen.

Tomu sa zápas hodnotil rozhodne lepšie. „Bol to duel, ktorý charakterizuje koniec sezóny. Mal veľa dobrých momentov, ale aj slabších a ukázala sa aj nervozita. My sme za polhodinu mohli viesť aj tri či štyri nula, potom ale boli lepší domáci, ktorí ukázali svoju silu hlavne v druhom polčase. My sme v tom čase vôbec nehrali svoju hru. Súper hral dobre bez lopty, na čo sme nevedeli zareagovať. Boli sme síce kompaktní, no chýbala nám agresivita. Na druhej strane, nedávali sme súperovi veľa gólových šancí, takže sme si držali tesné vedenie. Pre nás je to ako som už povedal z psychologického hľadiska veľmi dôležité víťazstvo. Michalovce dlho doma neprehrali, posledných šesť či sedem zápasov hrali veľmi dobre. Je pre nás kompliment, že sme tu bodovali naplno. Cestou na zápas som v piatok videl prakticky celé Slovensko a ešte krajšia cesta opäť cez celé Slovensko naspäť.“

Peter Brendza



Uverejnené: 29.04.2018 18:00:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.