files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prekvapujúca prehra MFK Zemplín s poslednou Senicou

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v stretnutí siedmeho kola nadstavbovej časti o záchranu vo Fortuna lige s tímom FK Senica 1:2 a pomohli tak Záhorákom odlepiť sa z absolútneho dna tabuľky. Jediný michalovský gól zaznamenal v 39. minúte Saddam Sulley, ktorý však iba dával na konečných 1:2. Zverenci trénera Antona Šoltisa sa najbližšie predstavia budúcu sobotu 5. mája v Nitre, doma ich uvidíme až v sobotu 12. mája, kedy o 17.45 hod. privítajú Podbrezovú.

Duel ôsmeho a posledného tímu tabuľky mal slávnostnú predohru. Šéf Únie ligových klubov Ivan Kozák totiž odovzdal Petrovi Kolesárovu cenu za najkrajší gól mesiaca marec. Potom už mohli obe mužstvá za slnečného počasia ukázať na trávniku, čoho sú schopné. Lepšie odštartovali Seničania. Zakríknutí Michalovčania, ktorým kvôli črevným problémom odpadla až štvorica hráčov, sa na ihrisku hľadali, čo súper využil. Najskôr síce Bieszczad s námahou vyrazil strelu Kitambala a ten istý hráč následne mieril z priameho kopu iba do múru, no v sedemnástej minúte už Seničania gólovo udreli. Na rohový kop vyskočil najvyššie Práznovský a hlavou nikým nekrytý otvoril skóre duelu – 0:1. Michalovčania odpovedali nepresnou strelou Petra Kolesára aj tutovkou Sulleya, ktorý z piatich metrov mieril vedľa. Keď ho o dve minúty neskôr v ešte čistejšej šanci napodobnil aj Peter Kolesár, ktorého strelu pre zmenu zrazil na rohový kop Ranko, zákonite prišiel gólový trest na druhej strane. Hostia podnikli rýchlu kontru, na ktorej konci aj s pomocou žrde skóroval Castaneda. Posledný tím tabuľky tak rázom viedol 2:0 a mohli sa začať jeho defenzívne šachy. Šesť minút pred koncom ale inkasovali aj Seničania, keď sa presadil presnou strelou Saddam Sulley.

Gól ghanského útočníka domácich nabudil a v úvode druhého dejstva Seničania nevedeli kam skôr skočiť. Tlak Zemplínčanov bol ale iba po súperovu šestnástku, na prehustenú obranu súpera Michalovčania iba márne hľadali recept. Nájsť ho skúšal krátko po hodine hry Peter Kolesár, ktorého strelu ale Holec bezpečne kryl a takisto aj Martin Regáli, ktorý ale potom, čo obišiel Ranka spadol v pokutovom území rýchlo na zem, za čo uvidel od hlavného arbitra žltú kartu. Najväčšiu michalovskú šancu v druhom polčase spálil striedajúci Kurminowsky, ktorý mieril z piatich metrov v čistej gólovej šanci mimo troch žrdí. Keďže tlak domácich bol v zostávajúcom čase jalový, ich séria bez prehry sa skončila na čísle štyri. Na druhej strane, Seničania sa po druhom víťazstve v rade vyhrabali z poslednej priečky, ktorú prenechali Prešovu.

MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 1:2 (1:2)
Góly: 39. Sulley - 17. Práznovský, 26. Castaneda.
Rozhodovali: Somoláni - Pozor, Roszbeck.
Žlté karty: 9. J. Carillo, 61. Regáli, 85. I. Žofčák, 85. Bednár - 51. Brašeň, 64. A. Kováč, 74. Kitamballa, 85. Medvedev.
Divákov: 938
MFK ZEMPLÍN: Bieszczad – Jankauskas, Bednár, Carrilo, Žofčák - Niši - Kovaľ (46. Regáli), Turík, Antonov (63. Kurminowski), Kolesár (78. Harutyunyan) - Sulley
FK: Holec -  Villarraga, Práznovský, Ranko – Herrera, Zezinho, Richtárech, Cuadros (63. Kováč), Brašeň – Kitambala (79. Medvedev), Castaňeda (89. Ľupták)



Uverejnené: 28.04.2018 20:24:36

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623