files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dôležité víťazstvo Iuventy v Ostrave

Viac ako dva mesiace nezvíťazili hádzanárky Iuventy Michalovce na ihrisku súpera. Prehry v Šali, v Prahe a v Moste ich stáli obhajobu prvenstva v MOL lige, ktoré po štyroch rokoch prenechali Mostu, no nakoniec sa zdá, že zverenky trénera Jána Packu sa budú tešiť aspoň z interligovej medaily a aj z toho, že do národného play-off pôjdu z prvého miesta. Pred posledným kolom je zrejmé, že skončia buď na druhom, treťom alebo štvrtom mieste. Každopádne medailovú pozíciu a miestenku do play-off z prvého miesta majú vo svojich rukách. Stačí im k tomu bodovať v sobotu o 18.00 hod. doma s Prešovom.

Výhra po viac ako dvoch mesiacoch

Hádzanárky Iuventy v tejto sezóne zažívajú viacero pocitov, aké v tých minulých nepoznali. Vonku utrpeli až päť prehier, ktoré ich stáli obhajobu prvenstva v spoločnej súťaži Češiek a Sloveniek. U súperov sa im nedarilo príliš ani v tomto roku. Naposledy vyhrali v Písku ešte 3. februára, odvtedy u súperov utrpeli tri prehry. Sériu porážok vonku ukončili minulú sobotu 14. apríla, kedy v nesmierne dôležitom zápase v Porube zvíťazili tesne 28:27. „Vedeli sme, že nás čaká boj o dôležité body. Aj Porube totiž išlo oveľa, keďže pred zápasom ešte nemali zaručenú miestenku do národného play-off. Nakoniec sme to zvládli,“ rozhovoril sa tréner Iuventy Ján Packa, ktorý začiatkom apríla nahradil na trénerskej stoličke Františka Urbana. Skúsený odborník sa následne pustil do hodnotenia zápasu v Ostrave. „Je to pre nás veľmi cenné víťazstvo. Čo sa týka zápasu, prakticky celý čas sme boli vo vedení. V druhom polčase sme už viedli o šesť gólov, potom sme ale doplatili na nepremenené šance. Nastrelili sme štyri tyčky, neuznali nám regulárny gól, jeden gól si naša brankárka dala prakticky sama, nepremenili sme sedmičku a rázom bolo minútu pred koncom o gól. Bolo tam veľa náhod, ktoré nám teda zabránili rozhodnúť skôr, no nakoniec sme to ustáli a máme dôležité dva body.“

Všetko majú vo svojich rukách

Michalovčanky tak pred víkendovým posledným kolom majú všetko vo svojich rukách. Aktuálne im patrí tretie miesto. Na druhú Slaviu Praha, ktorá sa v poslednom kole vo štvrtok predstaví na pôde už istého víťaza Mostu, strácajú dva body (pri rovnosti bodov majú lepšie skóre zo vzájomných zápasov), štvrtá Šaľu, s ktorou bojujú aj o prvé miesto v rámci slovenského play-off stráca na nich dva body (pri rovnosti bodov má Duslo lepšie skóre zo vzájomných zápasov). „Aj preto bolo veľmi dôležité, aby sme zápas s Porubou zvládli. Dievčatám som hovoril, že už bojujú o medailu, ale aj o titul. Nič sme nepodcenili. Išli sme o deň skôr, za čo sa chcem poďakovať vedeniu klubu, že nám takto vyšlo v ústrety. Verím, že sobotňajší domáci duel s Prešovom zvládneme a že do play-off tak pôjdeme z prvej pozície. V lige navyše môžeme skončiť ešte aj na druhom mieste, čo by bolo po rôznych problémoch pekné ukončenie ligovej súťaže. Verím, že medailu získame, či už bude strieborná alebo bronzovú. Všetko máme vo svojich rukách,“ podotýka Ján Packa.

Michalovčankám stačí na zisk medaily doma v sobotu zdolať Prešov. „Prešovčanky majú mladé družstvo, no je tam aj niekoľko kvalitných individualít ako napríklad strelkyňa Šutranová či naša bývalá hračka Vaľková – Bačíková. V bránke je Lucka Gubiková, ďalšia naša bývalá hráčka. Dosiahli v sezóne niekoľko pekných výsledkov, takže si určite musíme dať na nich pozor a nič nemôžeme podceniť. Musíme ísť naplno a keď sa tak stane, určite máme na to, aby sme si medailu a miestenku do play-off uhrali sami. Nikoho pomoc v tomto prípade nepotrebujeme,“ dodáva na záver Ján Packa.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.04.2018 15:17:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.