files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská úspešná séria s ViOnom stále trvá. „Najbližšie to chceme prerušiť“, dušujú sa Zlatomoravčania

Po reprezentačnej pauze sa vezú na víťaznej vlne. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce natiahli v sobotu v piatom kole nadstavbovej časti o záchranu svoju víťaznú sériu už na tri zápasy. Na svojom štadióne zdolali svojho obľúbeného súpera Zlaté Moravce 2:0 a naďalej si tak môžu užívať aktuálnu hernú aj výsledkovú formu.

„Prepísali sme michalovskú históriu,“ smeje sa tréner Anton Šoltis po treťom víťazstve svojho tímu v rade a následne pokračoval. „Som pri tíme dva a pol roka, a ešte sme trikrát po sebe nevyhrali. Mužstvo stúpa a napreduje. Stále však ideme od zápasu k zápasu a určite sa neuspokojíme. Chceme bodovať aj v ďalších zápasoch.“ Michalovčania sa v poslednom čase rozstrieľali a v troch zápasoch zaknihovali skóre 8:0. „Futbal je o góloch a keď máte hráčov, ktorí ich vedia dať, tak je to iba plus. My sme sa v koncovke trápili veľmi dlho. Teraz nám to ide. Ja verím, že v tom vydržíme a budeme vo víťaznej sérii, aj strieľaní gólov pokračovať čo najdlhšie,“ dodal ešte michalovský lodivod.

V Michalovciach sa za slnečného počasia v sobotu hral výborný futbal, s viacerými šancami na oboch stranách. Zatiaľ, čo domáci dve využili, hostia doplatili na výbornú formu brankára Matúša Kiru, alebo vlastnú nepresnosť. „V našej hre je to obohratá platňa. Hráme dobre, no góly dáva súper. Opäť sa proti nám k výbornému výkonu vypol brankár Kira. Predviedli sme celkom slušnú hru, no futbal sa hrá na góly a my ich nedávame. Domáci ukázali slušný futbal, no my sme im pomohli ku gólom našimi chybami. Ideme domov zase smutní. Veľmi čakáme na víťazstvo, ktoré už potrebujeme,“ poznamenal po deviatom stretnutí bez výhry tréner ViOnu Juraj Jarábek. „U nás je stále veľká fluktuácia hráčov. Pracujeme určite intenzívnejšie ako na jeseň, no nejako nám to nesadlo. Tí hráči, čo v zime prišli uvidíme, či budú mať čas na adaptáciu, či opäť neodídu, pretože u nás je veľký pohyb cez každé prestupové obdobie. Tá séria bez výhry je dôsledok toho, že v zime odišlo veľa dobrých hráčov. Nehovorím, že prišli hráči bez kvality, no niekedy to nejde. Chlapci na tréningoch pracujú, robia čo môžu, stále sa nám  však nedarí vyhrať. Už to ale musíme zastaviť,“ pokračoval tréner Zlatých Moraviec. „V Michalovciach sme podali dobrý výkon a z toho sa treba odraziť. Teraz nás čakajú dva domáce súboje a tie už musíme zvládnuť,“ nadviazal na trénerove slová kapitán FC ViOn Martin Chren.

Začiatok duelu vyšiel lepšie hosťom, ktorí dvakrát podkúrili michalovskej obrane. Postupom času v prvom polčase začali prebrať iniciatívu domáci, ktorí nastúpili v improvizovanom zložení, keďže trénerovi Šoltisovi okrem vykartovaného Koscelníka chýbali aj piati zranení hráči (Kovaľ, Kavka, Regáli, Danko, Martin Kolesár). Ich aktivita sa postupne stupňovala a odmena prišla krátko pred koncom polčasu, keď sa hlavou z rýchlej kontry presadil ich kapitán Igor Žofčák. „Ukázali sme, že máme silu. Nie je dôležité, kto dá gól, dôležité je víťazstvo a to sme dosiahli. Tretia výhra v rade je niečo fantastické, ideme však ďalej od zápasu k zápasu,“ podotkol po stretnutí Igor Žofčák, ktorý si dal krásny darček k tohtotýždňovým 35. narodeninám. „Ja som si ho nedal, dali mi ho chalani víťazstvom. Keby som dal gól a my by sme prehrali, veľmi by mi nechutil. Takto je to iné. Futbal je kolektívna hra a keď sa darí tímu, darí sa aj jednotlivcovi,“ pokračoval Igor Žofčák, na ktorého gól nadviazal v druhom dejstve striedajúci Sadam Sulley.

Oveľa ťažšie sa duel hodnotil druhej strane. Treba poznamenať, že hostia prišli do Michaloviec hrať futbal, vôbec sa nezavreli a divák sa teda mal na čo pozerať. „Čo z toho, keď nedávame góly,“ pýta sa kapitán ViOnu Martin Chren, ktorý sa následne pustil do hodnotenia duelu. „Zápas bol podľa mňa vyrovnaný. Či v prvom, alebo v druhom polčase sme mali šance na skórovanie. Súper nás ale potrestal po našich chybách. Bol nesmierne efektívni, keď bol trikrát či štyrikrát pred našou bránou a strelil dva góly.“ Michalovčanom ViOn zrejme sedí. V sobotu s ním dosiahli piate víťazstvo v rade a odkedy sú v najvyššej súťaži, vo všetkých deviatich dueloch s ním neprehrali. „Ja verím, že séria bude pokračovať aj budúci týždeň, kedy sa predstavíme v Zlatých Moravciach,“ smeje sa michalovský tréner Anton Šoltis, ktorý následne dodáva. „Asi nám tento súper sedí. Predovšetkým chce hrať futbal, nezavrie sa do obrany. S tým by sme mali asi väčší problém.“

Oveľa väčšie znepokojenie je z tejto série na strane Zlatých Moraviec. „Ja už ani neviem, čo k tomu povedať. Aj teraz sme mali na to, aby sme tu bodovali, no body nakoniec opäť berú Michalovčania. Hráme s nimi doma opäť o týždeň a je najvyšší čas túto negatívnu sériu prerušiť,“ zdôrazňuje Martin Chren a tréner Jarábek pokračuje. „Každá séria má svoj koniec a ja verím, že naša nepriaznivá s Michalovcami môže skončiť v sobotu u nás.“

Peter Brendza



Uverejnené: 15.04.2018 10:19:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.