files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná domáca rozlúčka michalovskej Dukly

Dlhočiznú sezónu majú tesne pred koncom. Hokejistom HK Dukla Ingema Michalovce stačí odohrať už iba jeden zápas, v utorok na ľade Liptovského Mikuláša a majú po sezóne, ktorú si chtiac predĺžili o viac ako mesiac a pol postupom do finále prvej ligy a takisto aj do baráže o Tipsport ligu. Víťaz prvej ligy sa v nedeľu rozlúčil s vlastnými divákmi víťazstvom, keď zdolal Skalicu 3:1.

Úvod zápasu mal slávnostný charakter. Pod strechu novo zrekonštruovaného štadióna pribudla k vlajke za víťazstvo v prvej lige v sezóne 1985/86 tá najnovšia za víťazstvo v druhej najvyššej súťaži v tejto sezóne. Okrem toho si vedenie klubu uctilo aj dve už legendy michalovského hokeja. Po strechu tak išli aj dresy Petra Pinďára a Richarda Šechného. Ich magické čísla 19 a 24 tak už navždy budú visieť na štadióne.

Čakali väčšiu divácku návštevu

Samotný duel veľa pekného hokeja nepriniesol. Niesol sa skôr v tom, že obom už o nič nešlo, akurát o prestíž, kto obsadí tretie miesto za extraligistami. Nakoniec sa to podarilo Michalovciam, ktoré zvíťazili 3:1. „Bol to náš už trinásty tohtosezónny zápas so Skalicou, takže sa súperi už naozaj ničím nemohli prekvapiť. Vedeli sme, v čom sú silní a dali sme si na to pozor. Veľmi nie je čo hodnotiť. Vyhrali sme posledný domáci zápas a som rád, že sme sa s divákmi rozlúčili víťazstvom,“ podotkol strelec víťazného druhého gólu Marek Mašlonka. „Sezóna bola dlhá, čo sme však aj chceli. Sme radi, že sme ju doma zakončili víťazstvom pred vlastnými fanúšikmi. Čakal som ale, že tých ľudí príde viac. V úvode bola slávnosť a osobne som očakával preto, že návšteva bude vyššia. Ďakujeme ale aj za tých skalných, čo si prišli pozrieť náš posledný domáci zápas. Určite si to vážime,“ pokračoval Marek Mašlonka, ktorý narážal zrejme už aj na presýtenosť michalovského športového fanúšika, keďže posledný domáci duel Dukly si prišlo pozrieť iba 520 skalných divákov.

Ťažšie zápasy v sezóne či šírka kádrov

V nedeľu na seba v Michalovciach narazili dva tímy, ktoré si nakoniec účasť v najvyššej súťaži nevybojovali. Obaja prvoligisti teda ostávajú v súťaži, ktorú hrali aj v sezóne 2017/2018 a na svoj štart v Tipsport lige si musia ešte minimálne rok počkať. Čo rozhodlo o tom, že sa musia skloniť pred Liptovským Mikulášom a Detvou? „Podľa mňa to bolo tým, že oni mali širšie kádre a v prípade zranení si mohli vytiahnúť aj ďalších hráčov. My sme od začiatku do toho dali všetko. Strata nebola najvyššia, no postupom času nám začali vypadávať hráči a tréneri mali čoraz viac roboty so skladaním zostavy. Keby sme mali buď širší káder, alebo by sa nám vyhli zranenia, mohli sme karty o najvyššiu súťaž zamiešať ešte viac. Náš vrchol sezóny bolo semifinále a finále. Barážové zápasy boli iba čerešničkou na torte. Boli tak náročné, ako finálové a po náročnej sérii so Skalicou zvládnuť aj dvanásť zápasov v baráži bolo veľmi ťažké,“ zhrnul účinkovanie v play-out Marek Mašlonka.

Okrem šírky kádrov bola pre prvoligistov problém aj náročnosť jednotlivých zápasov. Zatiaľ, čo Detva s Mikulášom hrali počas sezóny proti Zvolenu, Trenčínu, Košiciam či Banskej Bystrici, mali teda minimálne dva ťažké súboje na týždeň, prvoligisti sa museli zmieriť aj s konfrontáciou proti Považskej Bystrici, Spišskej Novej Vsi, Trnave či rezerve Nových Zámkov. „Trafili ste klinec po hlavičke,“ rozhovoril sa skúsený útočník HK Skalica René Jarolín. „Mne niekedy bolo aj ľúto tých chlapcov, ktorí k nám prišli aj v desiatich či jedenástich. Niektoré zápasy nemali žiadnu úroveň, hlavne tie proti Novým Zámkom B nemali nič spoločné s hokejom. Práve takéto náročné zápasy nám teraz chýbali. Detva s Mikulášom mali v tomto výhodu a aj ju využili,“ dodal René Jarolín.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.04.2018 10:12:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.