files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hrozí aj Iuvente podobný koniec ako Good Angels?

Po ukončení činnosti basketbalového A-družstva Good Angels Košice hrozí podobný osud aj hádzanárkam Iuventy Michalovce. Myslí si to športový riaditeľ klubu Radoslav Kozlov, ktorý sa stotožňuje s vyhláseniami generálneho manažéra košického klubu Daniela Jendrichovského. Uviedol to v rozhovore pre oficiálnu stránku michalovského klubu.

Podľa Radoslava Kozlova môže mať Zákon o športe na kluby likvidačné dôsledky

Kozlov reagoval na situáciu v klube Good Angels Košice, ktorého generálny manažér Daniel Jendrichovský pred pár dňami vyhlásil, že A-družstvo končí svoju činnosť. Dôvodov je viacero, jedným z najzásadnejších je Zákon o športe. "Podobná situácia vzniká aj v Iuvente a som presvedčený, že nie len v Iuvente. Nešťastný Zákon o športe spôsobuje problémy aj nám. Samozrejme, prináša rad dobrých vecí pre štát a hráčky, ale je doslova likvidačný pre športové kluby a jeho zásluhou sa môžu profesionálne kluby ľahko dostať na amatérsku úroveň," poznamenal Radoslav Kozlov, ktorý sa stotožňuje s názorom Jendrichovského. "Problém je, že tento zákon mení štatút hráča zo SZČO na zamestnanca klubu, čím sa môžu zvýšiť náklady klubu na financovanie hráčok až o 40 percent. To bude mať pre viaceré profesionálne kluby likvidačné účinky," priznal.

Športový riaditeľ úspešného hádzanárskeho klubu si váži každé euro od samosprávy a sponzorov, ktoré smeruje na A-družstvo alebo mládež. "Ale so smútkom priznávame, že aj Správna rada Iuventy sa zaoberá myšlienkami ako ďalej, pretože práve tých 40 percent môže chýbať k tomu, aby sme naďalej ostali profesionálnym klubom. Ešte stále však veríme, že kompetentní nájdu spôsob ako pomôcť športovým klubom," dodal Kozlov.

TASR



Uverejnené: 07.04.2018 10:18:49 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.