files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chudého spokojnosť iba s trojicou hráčov: „Niektorí asi nechcú hrať o súťaž vyššie“

Doslova a do písmena zápas blbec si v utorkovom deviatom kole play-out Tipsport ligy vybrali hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Zverenci trénera Miroslava Chudého proti Liptovskému Mikulášu od začiatku ťahali za kratší koniec a výsledkom bola síce krutá, no zaslúžená prehra 2:6, ktorá spôsobila to, že tri kolá pred koncom majú Michalovčania na prvý Liptovský Mikuláš stratu ôsmych bodov a na druhú Detvu strácajú šesť bodov.

Ich strata mohla byť ešte väčšia. O obrovské prekvapenia sa však postarala Skalica, ktorá pod Poľanou dokázala zvíťaziť 3:2. „Na to sa pozerať nemôžeme. My sme jednoducho náš zápas s Mikulášom nezvládli. Mali sme ideálnu šancu sa priblížiť k postupu a podáme najhorší výkon. Mne to pripadá tak, že nie všetci sú stotožnení s tým, žeby chceli hrať o súťaž vyššie,“ poznamenal po stretnutí sklamaný tréner domáceho tímu Miroslav Chudý. Toho uspokojila akurát trojica Hamráček, Toma, Mesaroš. „To boli hráči, ktorí sa po celý zápas snažili a plnili tie pokyny, ktoré mali. Čo sa týka samotného zápasu, nemám veľmi čo hodnotiť. Podali sme najslabší výkon v baráži. Liptovský Mikuláš vyhral absolútne zaslúžene,“ pokračoval v kritickom tóne michalovský lodivod.

Mohli sa vrátiť do hry o postup

Michalovčania mali ideálnu šancu strhnúť vedenie na svoju stranu už v samom úvode. Po niekoľkých sekundách hry totiž zasiahla hokejka Jakuba Nemca ruského útočníka v službách Dukly Solomončaka a keďže na jeho tvári sa objavila aj krv, hlavní arbitri udelili obrancovi Liptákov dva dvojminútové tresty. Domáci ale s presilovkou nenaložili najlepšie, následne v súperovej prevahe o dvoch hráčov inkasovali a v tomto slede sa už niesol aj celý zápas. „Hostia boli vo všetkým smeroch lepšími,“ rozhovoril sa jeden zo strelcov michalovských gólov Lukáš Toma. „Vedeli sme, že nás čaká dôležitý duel. Stratené body mrzia o to viac, že nám mohla Skalica pomôcť...“ nedopovedal vetu Lukáš Toma.

Problémom presilovky a oslabovky

Domácich môžu mrzieť hlavne presilovky. Liptáci až deväťkrát zohrievali lavicu hanby, no Michalovčania z toho vyťažili iba jeden gól, o ktorý sa postaral práve Lukáš Toma. „Nám presilovky nejdú prakticky celú sezónu, či to bola základná časť, play-off, alebo baráž. Málo v nich strieľame a bez streľby na bránu gól nedáte,“ hľadal príčiny neúspechu Lukáš Toma a na jeho slová nadviazal aj ďalší center Radovan Cútt. „Celú baráž nám nejde hra v nerovnovážnom stave, či už je to v našich presilovkách alebo oslabeniach. Zatiaľ čo my svoje nevyužívame, súper nás potrestá za každé zaváhanie,“ podotýka center michalovskej prvej lajny.

Rozlúčiť sa víťazstvami

„Vojaci“ sú aktuálne tri kolá pred koncom baráže na treťom mieste. Na vedúci Liptovský Mikuláš strácajú osem, na druhú Detvu šesť bodov. „Nám už neostáva nič iné, len vyhrať teraz v piatok nad Detvou a v nedeľu nad Skalicou. Dlžíme to divákom, s ktorými sa chceme rozlúčiť víťazstvami a iným výkon, ako sme podali proti Mikulášu,“ konštatuje Radovan Cútt, pre ktorého sú zápasy s Detvou zakaždým špecifickejšie. „Rivalita je tam už niekoľko rokov. Ja osobne som sa veľmi tešil na zápasy proti tomuto súperovi. Veril som však, že budú so šťastnejším koncom pre nás. Aj naposledy sme tam mali dve tretiny zápas v rukách, no nakoniec sme prehrali. My už teraz musíme vyhrať. Už raz sme ich doma zdolali a verím, že sa nám to môže podariť aj v piatok,“ dodáva Radovan Cútt.

Bez Lineta s Brezniakom a zrejme aj bez Kolbu

Vo zvyšných troch dueloch to bude mať tréner Miroslav Chudý so skladaním zostavy ťažšie. Náročný program zápasov si totiž vyžiadal svoju daň. K dlhodobejším maródom Radkovi Deylovi či Ľubošovi Fajčákovi, ktorí vypadli zrejme do konca sezóny, sa pridali aj ďalší. Tretí duel chýbal kapitán Marek Kolba, prvý stredný útočník Jakub Linet, no a kvôli zdravotným problémom nedohral ani Ivan Brezniak. „Pre Lineta a Brezniaka zrejme sezóna skončila tiež. Uvidíme, ako to bude s Marekom Kolbom. Ten utrpel minulý utorok v Liptovskom Mikuláši otras mozgu a zrejme sa na tri zostávajúce súboje nedá dokopy ani on,“ uviedol na margo zdravotného stavu kádra tréner Dukly Miroslav Chudý.

Tabuľka play-out najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport ligy 2017/2018 po stretnutiach utorkového 9. kola:
1. MHK 32 Liptovský Mikuláš 9 6 0 1 2 36:19 19
2. HC 07 Detva 9 5 1 0 3 36:21 17
3. HK Dukla Ingema Michalovce 9 2 2 1 4 25:38 11
4. HK Skalica 9 2 0 1 6 18:37 7 - už bez šance na Tipsport ligu 2018/2019

Peter Brendza



Uverejnené: 04.04.2018 13:50:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.