files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zvíťazila v Skalici 3:2 po predĺžení

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce vyhrali v ôsmom kole play-out Tipsport ligy na ľade HK Skalica 3:2 po predĺžení a upevnili si tak tretie miesto v tabuľke. Michalovčania na Záhorí prehrávali 0:1, ale aj viedli 2:1. O ich góly sa postarali Lukáš Hamráček, Marek Mašlonka a Daniel Hančák, ktorý v predĺžení rozhodol o víťazstve. Na zverencov trénera Miroslava Chudého teraz čaká trojzápasová domáca séria. V utorok o 17.30 hod. privítajú Liptovský Mikuláš, v piatok v rovnakom čase Detvu, no a v nedeľu už o 17.00 hod. Skalicu. Barážové súboje následne uzavrú v utorok 10. apríla v Liptovskom Mikuláši.

Keď chceli Michalovčania ešte ako tak snívať extraligový sen, museli v ôsmom kole play-out na Záhorí bodovať. Na ich výkone v prvej tretine to ale vidno nebolo, pretože nepredvádzali tú hru, ktorá ich zdobila v domácich zápasoch. V siedmej minúte putoval na trestnú lavicu Igor Halás a jeho vylúčenie už za pätnásť sekúnd potrestal Kotzmann. Vojaci mohli odpovedať v dvoch následných presilovkách, tie ale nezahrali najlepšie. Paradoxne, najskôr mohli skórovať po uplynutí tej druhej, Tomovu strelu z ťažkého uhla ale Petrík pokryl. Aj preto na šance nevýrazná prvá tretina skončila tesným vedením Záhorákov. Tí sa museli v úvode druhej časti brániť, keďže päť sekúnd pred koncom za podrazenie Cútta putoval na trestnú lavicu Ondrej Janík. Michalovčania síce strávili celú presilovku v útočnom pásme, vyrovnávajúci gól ale nedali. Aj po skončení presilovky boli aktívnejší a odmena prišla v 25. minúte, kedy sa zo skrumáže pred bránkou presadil Lukáš Hamráček -1:1. Po jeho góle sa začal hrať hokej hore – dole, diváci tak konečne mohli vidieť ofenzívne predstavenie od oboch tímov. Najväčšiu možnosť mal na konci prvej desaťminútovky Vaškovič, pozorného Trenčana ale skalický kapitán neprekonal. Následne Michalovčania prežili vylúčenie Jokeľa, aby sa nadýchli k záverečnému tlaku v druhej časti. Ich aktivita bola odmenená vedúcim gólom. V 38. minúte Erik Piatak našiel pred bránkou Mareka Mašlonku a ten poslal Duklu do vedenia – 1:2.

V úvode tretej tretiny sa hralo viac v obrannom pásme Dukly, no boli to práve „ingemáci“, ktorí mohli skórovať, strela Erika Piataka spomedzi kruhov ale išla tesne vedľa. Skaličania mohli vyrovnať v 48. minúte, Adam Trenčan sa ale vyznamenal pri zakončení dvoch domácich hráčov. Pri zakončení však fauloval Daniel Hančák a domáci nakoniec v presilovke vyrovnali, keď sa z ideálnej parkety presadil Dávid Okoličány. Misky váh mohol na michalovskú stranu opäť navrátiť Brezniak, Petrík však skryl jeho strelu medzi betóny. Bližšie k víťazstvu boli Michalovčania. Tým ponúkli tri body svojou nedisciplinovanosťou domáci, no zverenci trénera Miroslava Chudého najskôr nepotrestali vylúčenie Škápika ani časť z päťminútovej presilovky po nešetrnom faule Mikésku. Hostia si do predĺženia preniesli časť z päťminútového trestu Mikésku a túto presilovku už využili, keď sa od modrej presadil Daniel Hančák. Ten tak rozhodol, že do Michaloviec putuje extra bod.  

HK Skalica - HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 po predĺžení (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Góly:
7. Kotzman (Janáč, Jarolín) pres/1, 50. Okoličány (Schmidt, Kučera) pres/1 - 25. Hamráček (Toma), 38. Mašlonka (Piatak, Balko), 61. Hančák (Piatak) pres/1. 
Vylúčení:
4:3, navyše Mikéska 5+DKZ faul kolenom. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mullner, Štefik - Krajčík, Šefčík. Divákov: 556.
HK: R. Petrík -
Škápik, Peter Horváth, Adrián Sloboda, Mikéska, O. Janík, A. Straka, Kukliš - Vaškovič, Vereš, Hujsa - Kotzman, R. Jarolín, Janáč - Jurák, Schmidt, Okoličány - Kristián Kučera, Dufek, Kňazev - Dmitriev.
HK DUKLA INGEMA:
Trenčan - Hančák, Valečko, Korenko, Meliško, Dolgoš, Rusina, Cvengroš - Halás, Cútt, Solomončak - Mašlonka, Piatak, Balko - Jokeľ, Linet, Brezniak - Banovský, Toma, Hamráček - Mesaroš.



Uverejnené: 01.04.2018 19:40:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.