files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chudého a Halásová tataráková motivácia zabrala, Dukla má skalp aj druhého extraligistu

Hokej ako remeň sa hral v piatok pri Laborci. Vo štvrtom kole play-out Tipsport ligy mali Michalovčania Detve čo vracať. Veď práve Podpoľanci ich vlani vyradili v semifinále play-off a miesto nich si zahrali baráž o najvyššiu súťaž, navyše niektorí z „vojakov“ cítia zo spomenutej série krivdu ešte aj dnes. Keď sa k tomu pridala aj prehra 2:4 v prvom kole baráže pod Poľanou, náboj súboju dvoch už rivalov určite nechýbal.

Hokej naozaj nesklamal. Mal dramatickú zápletku, skóre sa prelievalo na obe strany, diváci mohli vidieť viacero šancí, ale aj súbojov na ľade. „Je to play-out a v ňom sa už musí ísť na doraz a na krv. Každý do toho musí dať všetko. Hráči si musia uvedomiť, že hrajú o svoje kariéry. Niektorí do toho dávajú všetko, niektorí ale žiaľ nie,“ konštatuje tréner HC 07 Detva Josef Turek. Michalovská Dukla začala výborne. Najskôr prečkala mierny tlak súpera a potom dvakrát gólovo udrela. Keď v jedenástej minúte zvýšil Vladyslav Solomončak na 2:0, tréner Turek sa rozhodol pre zmenu v bráne. Adama Nagyho vymenil Matt Hackett. Kanadský golman sa ale v bráne nezdržal ani minútu, konkrétne iba 43 sekúnd, keď sa hneď pri svojom prvom zákroku zranil. „Ani neviem, čo sa mu stalo. To, čo sa stalo som vo svojej kariére ešte nezažil a podobne som nezažil ani to, v akej situácii sú naši brankári. Jednoducho, vždy musíme riešiť situáciu s nimi. Raz trápi zranenie jedného, raz druhého, navyše, teraz nám odišiel aj Verbickij, takže opäť to musíme riešiť,“ podotkol detviansky lodivod známy na Slovensku aj z pôsobenia vo Zvolene či Trenčíne.

Aj napriek zlému úvodu sa Detvanci vrátili do zápasu. V jedenástej minúte síce prehrávali 0:1, no v polovici zápasu už viedli 3:2. „Do Michaloviec sme prišli s úmyslom bodovať, no žiaľ sa nám to nepodarilo,“ rozhovoril sa obranca HC 07 Martin Chovan, ktorý na konci prvej tretiny naštartoval gólový obrat svojho tímu. V polovici druhej tretiny sa k nemu pridali aj Rastislav Gašpar s Mikhailom Kuklevom, no ani to nestačilo, aby na Zemplíne bodovali. Za Michalovčanov totiž ešte v druhej tretine odpovedal Marek Kolba a štyri minúty pred koncom rozhodol Igor Halás. „Rozhodol asi náš prístup k zápasu. Nedali sme doň také srdce, aké dali Michalovčania. Boli sme veľa vylučovaní a na to sme doplatili. V takýchto zápasoch rozhoduje aj toto. Nič sa však nedeje. Čaká nás ešte osem barážových zápasoch a v nich sa určite pobijeme o to, aby sme ostali v najvyššej súťaži,“ pokračoval košický odchovanec v službách HC 07.

V michalovskej kabíne bola pred súbojmi zvýšená motivácii. Krivdu z lanskej sezóny sme už spomínali, navyše tréner Miroslav Chudý a útočník Igor Halás pod Poľanou začali túto sezónu. Odchovanec košického hokeja si svojich bývalých spoluhráčov doslova vychutnal. Veď otváral aj uzatváral skóre a keby sa zápas hral v kanadsko-americkej NHL, určite by sa mu ušiel honor prvá hviezda zápasu. „Vedeli sme, že keď chceme ostať v hre o postup, musíme vyhrať. Tomu sme dali všetko a nakoniec sa nám ušla zaslúžená odmena,“ podotkol po stretnutí Igor Halás, pre ktorého to bol prvý barážový zápas. V prvých troch kolách totiž pauzoval pre zranenie ramena. Konfrontácia proti bývalému klubu ale dala zabudnúť na boľačky. „Osobne som sa na ňu tešil. Chcel som si to vychutnať naplno. Nakoniec nám to vyšlo a som rád, že sme nielen že zdolali silného súpera, ale stále máme o čo v baráži hrať,“ dodáva Igor Halás.

Ten chcel v šatni vypísať odmenu za skalp bývalých spoluhráčov. Predbehol ho však tréner Chudý, ktorý takisto v Detve začínal túto sezónu. „Chlapcom som takúto zvýšenú motiváciu ponúkal už pred zápasom prvého kola, no vtedy to nevyšlo. Sľúbil som im pohostenie v podobe tatárskeho bifteku, takže si ho budú môcť užiť,“ smeje sa tréner Dukly, ktorého plány zo začiatku týždňa začali mať reálne kontúry. V utorok jeho zverenci zdolali Liptovský Mikuláš, v piatok Detvu. Keď ale chcú ostať v hre o postup a naďalej tak miešať extraligové karty, musia svoju tohtotýždňovú misiu naplniť dokonca v nedeľu v súboji so Skalicou. „V doterajšom priebehu baráže sa ukazuje, že domáce prostredie bude veľmi dôležité. Ak sa chceme držať v hre, musíme domáce súboje zvládnuť. Ako som už povedal na začiatku baráže, ideme krok po kroku. V nedeľu nás čaká Skalica a vyhrať chceme aj s ňou,“ poznamenal Miroslav Chudý a na jeho slová nadviazal aj Igor Halás. „To by malo byť pre nás najpovinnejšie víťazstvo, no také zápasy sú najťažšie. Barážové súboje sú veľmi ťažké. Každý môže zdolať každého. My musíme ísť od zápasu k zápasu a keď v každom jednom predvedieme taký výkon, ako proti Detve, určite máme šancu bodovať s každým.“

A čo by malo na Záhorákov platiť. „Súpera určite poznáme najlepšie zo všetkých, čo nás čakajú v baráži. Hrali sme proti ním v základnej časti, aj vo finále, vieme, v čom sú silní a kde sú ich slabiny. Budeme sa snažiť ich využiť a v nedeľu opäť zabodovať naplno, aby sme sa vrátili do boja o postupovú miestenku o Extraligu,“ dodáva na záver Igor Halás.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.03.2018 11:19:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.