files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná spokojnosť Dukly s nádychom straty jedného bodu

Keď chceli hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce miešať karty v baráži o postup do Tipsport ligy, museli v utorkovom treťom kole konečne zabodovať. V prvých dvoch zápasoch totiž na ľadoch súpera nechytili ani jeden bod a tri nasledujúce domáce dueli tak veľa napovedia o ich ambíciách v play-out. Zverenci trénerskej dvojice Miroslav Chudý – Richard Šechný po dvoch porážkach zdvihli hlavy a po výbornom výkone nakoniec zdolali Liptovský Mikuláš 4:3 po samostatných nájazdoch. Do tabuľky si pripísali prvé dva body, hoci na ich konte mohol byť aj o jeden bod viac...

„Líšiaci z Ingemy“ to totiž malo rozohrané na plný bodový zisk. Po tom, čo v siedmej minúte inkasovali z hokejky Vybírala, zobrali opraty zápasu do vlastných rukách a boli to oni, kto na ľade dominoval. V prvej tretine sa im podarilo vyrovnať, v druhej sa po dvoch góloch dostali do vedenia 3:1. To ale neudržali, keďže sa v tretej časti opäť raz nevyhli zbytočným faulom. Treba podotknúť, že rozhodcovská dvojica sa v tejto časti nevypla k nejakému super výkonu, no na druhej strane, výrazne zápas neovplyvnila, keďže všetky odpískané fauly na obidve strany sedeli. „Doplatili sme na zbytočné fauly,“ rozhovoril sa Erik Piatak, ktorý sa výraznou mierou podieľal na michalovskom víťazstve. Prsty mal vo všetkých troch góloch v riadnom hracom čase, keď dva strelil a na jeden prihral, navyše bol v samostatných nájazdoch jediným presným exekútorom. „Keď chceme uspieť, nemôžeme byť toľko vylučovaní. Viedli sme 3:1, mali sme zápas v rukách, no doplatili sme na to. Nakoniec sa šťastie otočilo v náš prospech v nájazdoch a radi sme aj za dva body, hoci sme mohli mať aj tri. Skôr by som teda povedal, že sme bod stratili, ako jeden v extra čase získali,“ pokračoval Erik Piatak.

Podobný názor na priebeh zápasu mal aj jeho kolega z útoku a ďalší strelec michalovského gólu Marek Mašlonka. „Ako sa nám stáva už častejšie, opäť sme mali prispatý začiatok, za čo nás súper potrestal. Potom sa to ale zlepšilo a podľa mňa sme boli lepším tímom ako Mikuláš. Všetci mohli vidieť, zápas sme mali v rukách, no neudržali sme vedenie,“ podotkol Mašlonka. Ten dôležitý moment videl v 45. minúte, kedy museli Michalovčania čeliť viac ako minútovej dvojnásobnej presile Liptákov. Tú nakoniec neustáli. „Proti takémuto tímu sa nám to stávať nemôže. Práve tento moment nás stál extra bod. Dovolím si totiž tvrdiť, že keby sme nešli do dvojnásobnej oslabovky, zápas vyhráme v riadnom hracom čase,“ dodáva Marek Mašlonka.

Menej spokojnosti bolo na druhej strane. Tréner Liptákov Anton Tomko, ktorý zasadol na ich lavičku tesne pred začiatkom baráže, bol spokojný akurát zhruba s tridsiatimi minútami. „Polovicu zápasu sme dobre nehrali. Spokojný som akurát s prvou desaťminútovkou a poslednou tretinou. V týchto momentoch sme hrali svoj hokej, čo ale na víťazstvo nestačilo,“ rozhovoril sa lodivod, ktorý v tejto sezóne viedol prvoligový Prešov. S ním vypadol v semifinálovom „malom finále“ o extraligovú baráž práve s Michalovcami. Nakoniec sa ešte v tejto sezóne na Zemplín ako tréner súpera vrátil. „Mal som už takpovediac dovolenku, no presvedčil ma Ivan Droppa, ktorý ma poprosil, či im v baráži nepomôžem. Viac-menej som sa dohodol po jeho prosbe a dokonca play-out tak budem pôsobiť v Mikuláši ako tréner,“ podotýka Tomko.

Liptáci napokon nedotiahli v treťom barážovom súboji tretí dvojgólový obrat skóre. V prvých dvoch dueloch na domácom ľade sa im to so Skalicou a Detvou podarilo, na Zemplíne síce vyrovnali, no tentoraz nevyhrali. „Každý zápas je iný. My sme v zápase doťahovali, takže aj získaný bod je pre nás zaujímavý. Tentoraz sa nám víťazný obrat nepodaril, nie každý deň je nedeľa, ako sa hovorí. Mňa mrzia niektoré veci, ktoré by sa stávať nemali. Keď sa chceme v baráži udržať, niektorí hráči si musia vstúpiť do svedomia a trošku pridať,“ dodáva na záver Anton Tomko.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.03.2018 14:11:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.