files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tesná prehra MFK Zemplín na Horehroní

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v druhom kole nadstavbovej časti o záchranu vo Fortuna lige na pôde FK Podbrezová 1:2. O ich jediný presný zásah sa v 76. minúte postaral z pokutového kopu kapitán Igor Žofčák, ktorý ale iba korigoval nepriaznivý stav. V najvyššej Fortuna lige bude budúci týždeň reprezentačná pauza, Michalovčania budú v hre až na Bielu sobotu 31. marca, kedy o 17.00 hod. privítajú Nitru.

Skromne zaplnená Zelpo aréna prvýkrát zažila armosféru skupiny o záchranu. Podbrezová do nej vkročila trojbodovo na pôde Zlatých Moraviec a usilovala sa toto víťazstvo potvrdiť aj doma. Prognózy naznačovali vyrovnaný súboj, no úvod tomu nenaznačoval. Už v 3. minúte Bernardinova nahrávka sa prekotúľala na ľavú stranu a keďže brankár Kira v dezorientovanej obrane akoby chvíľu rozmýšľal, či má, alebo nemá vybehnúť, Tereščenko ho pohodlne prekonal. V 11. minúte len ofsajd zabránil ďalšiemu gólu domácich, pri ktorom vynikol Leškov dlhý center z trestného kopu a presná hlavička Biliča. K vyrovnaniu boli hostia blízko v 15. min a len blok Kriváka zabránil Turíkovej strele v ceste do bránky. Nebezpečná bola aj strela Koscelníka, ktorú brankár Kuciak vyboxoval z bránky. V 27. miúten po dlhom krížnom pase Leška trafil voľný Viazanko iba bočnú sieť. Východniari si vynútili územnú prevahu, domáci sa čoraz viac spoliehali na rýchle protiútoky a z tomto merania síl nikto nemal navrch. Pred polčasom v 43. minúte Žofčák z uhla bez prípravy minul bránku, potom po centri Regáliho v páde skončila hlavička Nišiho mimo a hostia mohli v prestávke rozmýšľať, čo vymyslieť na kompaktnú obranu súpera, aby ju konečne prekonali. V 46. min po presne načasovanej nahrávke od Wiezika prestrčil loptu popod Kiru do siete Bernardina a hosťom už mohlo pomôcť k bodom len zvýšené ofenzívne riziko. V 58. minúte Koscelníkovu strelu vyrazil na roh Kuciak, no až v 76. minúte po faule Kriváka na Regáliho vrátil hostí do zápasu Žofčákov premenený pokutový kop. Víťazstvo domácich nespečatil v 81. minúte v šanci Bernardina, no víťazstvo si už vziať nenechali.

FK Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)
Góly: 3. Tereščenko, 46. Bernardina - 76. Žofčák z pok. kopu.
Žlté karty: 68. Viazanko - 84. Regáli.
Rozhodovali: Chmura - T. Somoláni, Štrbo.
Divákov: 658.
FK: Kuciak – Viazanko, Krivák, Djordjevič, Bilič – Kostelný, Sedláček - Bernardina (88. Breznaník), Tereščenko (61. Mojžiš), Leško (90+. Magda) - Wiezik
MFK ZEMPLÍN: Kira - Žofčák, Kavka, Carillo, Šumeiko -Bednár - Koscelník, Niši (67. Matič), Turík (56. Danko), Regáli - Bragin (46. Sulley)

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "My sme mali výborné vstupy do oboch polčasov. Myslel som si, že sa po nich viac upokojíme, no nestalo sa. Víťazstvo hreje, no dosť sme sa naň narobili."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Nezvládli sme polčasové začiatky, síce sme si vytvorili v prvom polčase zo tri štyri príležitosti na vyrovnanie, no opäť sme doplatili na finálnu fázu. Herne to bolo v poriadku, len nestrieľame góly."

TASR



Uverejnené: 17.03.2018 19:05:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.