files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla štartuje boje o Tipsportligu na ľade Detvy

Piatkovými zápasmi prvého kola štartuje tretí ročník play-out hokejovej Tipsportligy, v ktorom na seba narazia dvaja najslabší extraligisti a dvaja najlepší prvoligisti. Po prvýkrát sa do baráže dostali aj hráči HK Dukla Ingema Michalovce, ktorí sa v závere minulého týždňa stali víťazmi prvej ligy. Spolu s nimi v baráži štartuje aj finalista HK Skalica, z najvyššej súťaže sa budú o extraligovú kožu biť po roku znova MHK 32 Liptovský Mikuláš a HC 07 Detva. A práve pod Poľanou odohrajú Michalovčania súboj prvého kola.

Oni môžu, extraligisti musia

Obom extraligistom majú čo zverenci trénera Miroslava Chudého vracať. Veď sú to ich poslední premožitelia v play-off. Na Liptákov nestačili vo štvrťfinále v sezónach 2014/2015 a 2015/2016, no a Detva ich vyradila v semifinále v lanskej sezóne 2016/2017. „Určite im máme obom čo vracať. Týka sa to hlavne Detvy. Barážové súboje budú pre nás mať zvláštny náboj. Detva a Liptovský Mikuláš majú výhodu v tom, že hrali počas sezóny ťažšie zápasy. Hlavným faktorom v barážových zápasoch ale bude hlava. My iba môžeme prekvapiť, ratovať extraligovú kožu si musia oni,“ poznamenal brankár HK Dukla Ingema Adam Trenčan, ktorý sa vo finálovej sérii so Skalicou vypol k fantastickým výkonom a v štyroch zápasoch inkasovali iba tri góly, aj to všetky na ľade Skalice. „Ciele v baráži si nechceme dávať. Pôjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, čo bude. My sme plány vedenia klubu už splnili. Dostali sme sa do finále, budeme bojovať o najvyššiu súťaž. Ja osobne som po účasti v baráži veľmi túžil. Je to pre mňa také zadosťučinenie za minulú sezónu, v ktorej sme piaty rozhodujúci zápas prehrali za zvláštnych okolností. Verím, že nebudeme iba do počtu a dokážeme, že sme sa tam neprebojovali iba náhodou,“ pokračovala k ambíciám brankárska jednotka michalovskej Dukly.

Prekvapí ich Ľupták opäť?

Zvláštnymi okolnosťami, ktoré spomínal Adam Trenčan, skončila vlani semifinálová séria medzi Michalovcami a Detvou. V rozhodujúcom piatom súboji totiž za stavu 2:1 v tretej tretine hlavní arbitri uznali gól, ktorý nebol a to aj napriek tomu, že bol k dispozícii videorozhodca. Ten pol zhruba pätnásťminútovom telefóne prikývol na gól. Celý štadión vtedy videl, že s ním v kabíne v tom čase bol aj kontroverzný prezident HC 07 Detva a ešte stále člen výkonného výboru SZĽH Róbert Ľupták. Ten po stretnutí, ktoré skončilo 5:2, mával Michalovčanom na odchod. Mimochodom, vtedajšie michalovské vedenie podalo po zápase protest a dodnes im nedošla odpoveď... Aj to dodáva piatkovému duelu ďalší náboj. „Minulý rok som o tomto čase pozeral video zo zápasu s Detvou a neveriacky krútil hlavou, ako to mohli uznať. Mátalo ma to dosť dlho, pretože sme aj kvôli tomu prišli o finále,“ podotýka Adam Trenčan, ktorý nevie, čo môže očakávať v piatkovom zápase prvého kola. „Teraz to asi bude trošku miernejšie. Bude to viacej sledovanejšie. Verím však, že pán Ľupták nás niečím prekvapí. Som o tom presvedčený,“ dodáva na záver Adam Trenčan.

Program michalovskej Dukly v play-out Tipsportligy

Kolo Dátum Deň Zápas Čas
1. 16. marec Piatok Detva - Michalovce 17.30
2. 18. marec Nedeľa Skalica - Michalovce 17.00
3. 20. marec Utorok Michalovce - L. Mikuláš 17.30
4. 23. marec Piatok Michalovce - Detva 17.30
5. 25. marec Nedeľa Michalovce - Skalica 17.30
6. 27. marec Utorok L. Mikuláš - Michalovce 17.30
7. 30. marec Piatok Detva - Michalovce 17.30
8. 1. apríl Nedeľa Skalica - Michalovce 17.00
9. 3. apríl Utorok Michalovce - L. Mikuláš 17.30
10. 6. apríl Piatok Michalovce - Detva 17.30
11. 8. apríl Nedeľa Michalovce - Skalica 17.30
12. 10. apríl Utorok L. Mikuláš - Michalovce 17.30

Peter Brendza



Uverejnené: 15.03.2018 11:00:44 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.