files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vynulovala Skalicu a je blízko k víťaznému poháru

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sú na najlepšej ceste po 32 rokoch priniesť k Laborcu pohár za víťazstvo v prvej lige. Zverenci trénerskej dvojice Miroslav Chudý – Richard Šechný totiž zvíťazili v treťom finálovom dueli play-off St. Nicolaus I. ligy nad HK Skalica po výbornom výkone 3:0, v sérii sa ujali vedenia 2:1 a v sobotu budú premieňať na vlastnom ľade prvý majstrovský mečbal.

„Do Skalice sa určite vracať nechceme, Chceme to rozhodnúť v sobotu pred vlastnými fanúšikmi,“ presvedčivo poznamenal útočník Dukly Igor Halás, ktorý následne k sobote dodal. „Posledný krok býva najťažší. Presvedčili sme sa o tom na vlastnej koži v semifinále proti Prešovu, kedy mali mečbal na domácom ľade oni a nevyužili ho. Dnes boli diváci fantastickí. Ja verím, že prídu v hojnom počte aj v sobotu a spolu to dotlačíme do víťazného konca. Keď podáme taký výkon ako v piatok, pohár bude určite náš. My ideme do oboch domácich zápasov s cieľom zvíťaziť. Stanovený cieľ zo Skalice sme splnili. Vyhrali sme tam jeden zápas, hoci sme mohli aj dva a máme tak šancu ukončiť to doma. Prvý krok sme zvládli, ešte nás čaká druhý v sobotu, ktorý môže byť ešte ťažší.“

V samom úvode oba tímy vyčkávali, čo urobí ten druhý. Opatrný hokej veľké gólové šance neprinášal. Zlomové momenty duelu boli presilovkový gól dvanásť sekúnd pred koncom prvej tretiny a michalovské ustátie oslaboviek v druhej tretine. Po ňom udreli „ingemáci“ zásluhou Igora Halása po druhýkrát a narástli im krídla. „Boli to určite kľúčové momenty. V posledných zápasoch sa nám dosť často stávalo, že sme inkasovali gól do šatne. Teraz sme si hovorili, že sa to stať nemôže. Ich presilovky za stavu 1:0 boli veľmi ťažké. Skaličania totiž majú silné presilové hry, najlepšie v lige. Hrali dokonca presilovku o dvoch hráčov, takže to bolo náročné. Veľmi dôležité bolo, že sme hneď po nich gólovo udreli a už sa nám hralo ľahšie,“ podotýka Igor Halás, ktorý vidí veľkú perspektívu aj v čistom konte brankára Adama Trenčana. „V posledných minútach bolo našim cieľom aj ubrániť čisté konto. Finálové zápasy sú psychologické hry a keď nedáte v zápase gól, psychika určite ide dole,“ dodáva Igor Halás.

Podľa trénera Záhorákov Michala Ružičku vyhralo v piatok lepšie družstvo. „Keď nevyužijete presilovku päť na troch, tak potom sa vám ťažko dávajú góly aj v rovnovážnom stave,“ narážal tréner „skalických králov“ na kľúčové momenty tretieho duelu, ktoré sme pomenovali vyššie. „Cez to všetko, mali sme aj napriek tomu šancu vrátiť sa do zápasu aj potom. Michalovce však vyhrali zaslúžene. My sa pokúsime niečo zmeniť v sobotu tak, aby sme sa z víťazstva tešili my a vrátili sériu k nám na rozhodujúci zápas." Skalický lodivod následne uviedol aj recept na to, aby sa nerozhodlo o víťazovi prvej ligy v sobotu, ale v pondelok. „Musíme lepšie korčuľovať. Musíme sa viac tlačiť do brány a najdôležitejšie, musíme dať nejaké góly, pretože bez nich vyhrať nemôžete,“ dodal Michal Ružička.

Tretí finálový duel sa niesol v korektnom tempe. Hráči si síce nič nedarovali, no hralo sa fér, bez zákerných zákrokov. Dve minúty pred koncom ale tuhla na michalovskom štadióne krv v žilách. Pri potyčke domáceho kapitána Mareka Kolbu a hosťujúceho Kristiána Kučera padol Skaličan na ľad tak nešťastne, že ostal v bezvedomí. „Našťastie, nie je to nič vážne a Kristián už nie je ani v nemocnici,“ informoval nás športový manažér Dukly Peter Tirpák, ktorý Kučeru večer viezol na hotel. „Po páde na ľad stratil na chvíľu vedomie. Bol následne prevezený do nemocnice, kde už komunikoval s okolím. Robili mu cétečko, ktoré nič neukázalo. V nemocnici si ho chceli nechať na pozorovanie, no Kristián podpísal reverz, tak v nemocnici nestrávil ani večer. Podľa slov doktorov to vyzerá na slabší otras mozgu, takže sa mu pri tom hrôzostrašnom páde našťastie nič vážne nestalo,“ pokračoval michalovský manažér.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.03.2018 09:44:54 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.