files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tesná prehra v druhom zápase, séria sa sťahuje na Zemplín vyrovnaná

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v druhom finálovom zápase St. Nicolaus I. ligy na ľade HK Skalica tesne 1:2 a v sérii je tak stav vyrovnaný 1:1. O ich jediný presný zásah sa postaral v 23. minúte Ivan Brezniak. Domáci rozhodli o svojom víťazstve gólom z poslednej minúty, kedy sa v presilovej hre presadil Ľuboš Vaškovič. Vyrovnaná séria sa teraz sťahuje na Zemplín, kde sa v piatok 9. marca o 17.30 hod. odohrá jej tretí a v sobotu 10. marca opäť od 17.30 hod. aj štvrtý zápas.

Začiatok druhého finálového stretnutia sa nieslo v poriadne nervóznom tóne. V prvej tretine boli vylúčení až siedmi hráči. Hra bola rozkúskovaná, bez čistejších šancí na oboch stranách. V presilovej hre najskôr Solomončak ani na dvakrát neprekonal Petríka, na druhej strane sa Trenčan dvakrát zaskvel pri bombách Vaškoviča. Najväčšiu šancu prvej tretiny si vypracovali v 19. minúte domáci, Janáč ale v úniku tiesnený bekhendom tesne minul michalovskú bránu. V druhej tretine sa diváci dočkali už aj gólov. Neprešla ani jedna minúta a domáci sa radovali z vedenia. Škápiková strela od modrej sa odrazila od mantinelu k dobre postavenému Kotzmanovi a ten do odkrytej brány otvoril skóre. Skaličania sa však z vedenia netešili ani dva minúty. V 23. minúte sa totiž k odrazenému puku dostal Ivan Brezniak a ťažkou strelou prekonal Petríka 1:1. Dukla mohla ísť do vedenia v 29. minúte, kedy Mašlonka unikol domácej obrane, brankár Petrík ale zázračne zakročil betónom pri jeho strele bekhendom. Zahanbiť sa nedal ani Trenčan na druhej strane, ktorý parádne do lapačky skryl strelu Knaževa. Aj v tretej časti sa hral zaujímavý bojovný hokej. Michalovčania mohli ísť do vedenia po faule Vaškoviča v prvej minúte, no hneď na to sa útočného priestupku dopustil aj Igor Halás. V hre štyroch proti štyrom mal najväčšiu šancu kapitán Dukly Marek Kolba, ktorý sa preštrikoval obranou Záhorákov, puk ale za chrbát Petríka nezasunul. Udrieť mohli aj Skaličania, štipľavú strelu Janíka spomedzi kruhov ale Trenčan vyrážačkou vyrazil do bezpečia. Po nebezpečnej hre vysokou hokejkou Vereša získali päť minút pred koncom Michalovčania presilovku, v ktorej mohli definitívne rozhodnúť. S početnou prevahou však nenaložili najlepšie. Faulu sa v predposlednej minúte dopustil aj hosťujúci Korenko, Skaličania tak mohli v samom závere strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Prevahu na rozdiel od Michalovčanov aj využili, keď sa po dvadsiatich sekundách presadil strelou bez prípravy Ľubomír Vaškovič. Hosťom už veľa času na vyrovnanie neostalo. Síce sa pokúsili o power-play, gól ale nedali, a tak sa séria do Michaloviec sťahuje za vyrovnaného stavu.

HK Skalica - HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Stav série: 1:1
Góly: 21. Kotzman (Škápik), 60. Vaškovič (Škápik, Vereš) pres/1 - 23. Brezniak (Halás).
Vylúčení: 6:7. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mĺkvý, Fridrich - Frimmel, Vyšný. Divákov: 2107.
HK: R. Petrík – Horváth, Škápik, Mikéska, Sloboda, Pavešič, Janík, Straka, Kukliš – Hujsa, Vereš, Vaškovič – Janáč, Jarolín, Kotzman – Okoličány, Schmidt, Jurák – Kňažev, Kučera, Dufek.
HK DUKLA INGEMA: Trenčan - Hančák, Valečko, Kolba, Korenko, Rusina, Meliško, Cvengroš - Halás, Linet, Brezniak - Jokeľ, Piatak, Mašlonka - Hamráček, Balko, Toma - Banovský, Cútt, Solomončak - Fajčák. 



Uverejnené: 06.03.2018 19:25:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.