files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zvíťazila v Skalici 4:1 a v sérii vedie 1:0!

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v prvom finálovom súboji St. Nicolaus I. ligy na ľade HC Skalica 4:1 a v sérii sa tak ujali vedenia 1:0. Góly do siete víťaza základnej časti zaznamenali Lukáš Hamráček, Tomáš Banovský, Lubor Balko a Oliver Jokeľ, ktorý sa presadil v power-play. Druhý finálový duel sa odohrá zajtra, čiže v utorok 6. marca opäť na Záhorí, následne sa séria presťahuje do Michaloviec, kde sa v piatok 9. marca odohrá od 17.30 hod. jej tretí diel.

Začiatok prvého finálového duelu sa niesol v opatrnom tempe. Ani jeden tím nechcel odkryť karty hneď naraz a aj preto sa obaja sústredili skôr na pevnejšiu defenzívu. Ako prví mohli udrieť Michalovčania, konkrétne Marek Mašlonka, ktorého strela spomedzi kruhov ale tesne minula Petríkovú bránu. Ešte predtým domáci zahrávali presilovú hru, z nej však nič nevyťažili a podobne boli na tom aj Michalovčania, ktorí si takisto v presile o jedného hráča väčšiu gólovú šancu nevypracovali. V druhej polovici prvej časti boli aktívnejší domáci. Tí mohli ísť do vedenie v prečíslení dvoch na jedného, Trenčan ale betónom vyrazil strelu Okoličányho a michalovský golman si následne poradil aj s tutovkou Romana Juráka. Skaličania nevyužili následnú presilovku, po nej spálil ďalšiu čistú šancu Mikéska. Aj preto sa prvá tretina skončila bez gólov.

V tej druhej mali lepší vstup hostia. Lukáš Toma síce ešte svoju šancu na gól nepretavil, no v 23. minúte zachytil Hamráček skalickú rozohrávku a bekendovou strelou otvoril skóre duelu. Chvíľu na to mohlo byť už 0:2, brankár Petrík ale najskôr zneškodnil šancu Halása a potom ho neprestrelil ani Meliško. Ďalšiu tutovku mal v 34. minúte Mašlonka, ktorého strelu spomedzi kruhov ale domáci brankár pokryl. Za nevyužité šance prišiel trest na druhej strane. V 35. minúte sa k puku pred bránkou dostal Martin Hujsa, ktorý pretlačil puk za Trenčanov chrbát. Domáci sa ale dlho z vyrovnania netešili. O tridsať sekúnd neskôr totiž zakombinoval štvrtý michalovský útok a Tomáš Banovský poslal Duklu opäť do vedenia.

V tretej tretine sa od úvodu Skaličania zahryzli do svojho súpera. Šancu na vyrovnanie však nevyužil Rastislav Vereš, následne Trenčan skryl do lapačky pokus Škápika. Aj v ďalších minútach záverečnej časti boli aktívnejší domáci, výborne brániaci „ingemáci“ ich ale do čistých gólových šancí nepúšťali a aj keď sa dostali na dostrel michalovskej brány, situácie spoľahlivo riešil Adam Trenčan. Ten si poradil v 53. minúte s koncovkou Reného Jarolína a hneď na to vychytal aj Kotzmana. Michalovčania trpezlivo čakali na svoju šancu. Tá prišla v 54. minúte, kedy Balko zachytil rozohrávku domácich a tvrdou strelou poslal Duklu do dvojgólového vedenia – 1:3. Skaličania sa ihneď mohli vrátiť do zápasu, vylúčenie Meliška ale kontaktným gólom nepotrestali. Víťazstvo Michalovčanov pečatil jednu sekundu pred koncom gólom do prázdnej brány Oliver Jokeľ. Dukla sa tak vo finálovej sérii ujala vedenia 1:0.

HK Skalica - HK Dukla Ingema Michaovce 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Stav série: 0:1
Góly: 36. Hujsa (Vereš, Škápik) - 23. Hamráček (Toma), 37. Banovský (Cútt, Solomončak), 55. Balko, 60. Jokeľ (Mašlonka).
Vylúčení: 4:5. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Adamec, Píšťanský - Valo, Ševčík. Divákov: 2095.
HK: R. Petrík – Horváth, Škápik, Mikéska, Sloboda, Pavešič, Janík, Straka, Kukliš – Hujsa, Vereš, Vaškovič – Janáč, Jarolín, Kotzman – Okoličány, Schmidt, Jurák – Kňažev, Kučera, Dufek
HK DUKLA INGEMA: Trenčan - Hančák, Valečko, Kolba, Korenko, Rusina, Meliško, Cvengroš - Halás, Linet, Brezniak - Jokeľ, Piatak, Mašlonka - Hamráček, Balko, Toma - Banovský, Cútt, Solomončak - Fajčák.



Uverejnené: 05.03.2018 19:23:48 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.