files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miroslav Chudý: Takto hrať nemôžeme, bez gólov sa nevyhráva

Prevaha bola na ich hokejkách, viac času strávili v obrannom pásme súpera, vyslali skoro dvakrát viac striel na bránu ako súper, no aj tak dnes hrajú o všetko. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v treťom semifinálovom súboji na ľade HC Penguins Prešov 0:4 a stredajší štvrtý súboj série môže byť pre nich posledným tohtosezónnym. Môže, ale aj nemusí. V tom prípade by však už konečne museli prelomiť nepriaznivú sériu na ľade Šarišanov, kde v tejto sezóne prehrali v riadnom hracom čase všetky štyri zápasy.

Obraz utorkového zápasu. Michalovčania chýbajú pred bránkou a golman Riečický spoľahlivo rieši situáciu

Michalovčania mali v treťom semifinálovom stretnutí katastrofálny štart. Prvý gól od Dominika Šimčáka inkasovali už v 31. sekunde a ešte neubehli ani tri minúty a už prehrávali 0:2, keď sa presadil prešovský kapitán Marcel Baláž. V druhej a tretej tretine sa ešte presadil Ukrajinec Gavrik, ktorý tak definitívne zatĺkol klinec do ich rakvy. „Začiatok udal smer zápasu,“ rozhovoril sa tréner Dukly Ingema Miroslav Chudý. „Fakt neviem, čo si mám o tom myslieť. Pripravovali sme sa na to, že domáci budú hrať jednoducho, že to budú nahadzovať na bránu a ísť dôrazne do dorážky. My nakoniec inkasujeme z prvých dvoch striel na bránu... Prehrávať 0:2 v tretej minúte to bol poriadny škrt cez náš rozpočet. Stále však bolo dostatok času niečo so zápasom urobiť. Bohužiaľ, nám sa to nepodarilo. Najviac sme zlyhali v druhej tretine, kde sme nevyužili štyri presilové hry. Práve tam sme sa mohli vrátiť do zápasu. Presilovky sme však dneska hrali katastrofálne. Práve v nich sme mohli otočiť zápas a ísť do vedenia, čo sa nestalo. Bez gólov jednoducho vyhrať nemôžete. Práve v tom vidím hlavné príčiny prehry,“ dodáva Miroslav Chudý.

„Vojaci“ za stavu 0:2 mali síce viac puk na svojich hokejkách, ich tlak v útočnom pásme ale bol statický. Domáci ich nepúšťali do predbránkového priestoru, a tak museli s pukom manévrovať zväčša po rohoch, odkiaľ sa góly dávajú ťažko. „Málo sme sa tlačili do brány. Oni sa v úvode ani veľmi nenadreli. Dvakrát nahodili puk na bránu a dvakrát z dorážok skórovali. Boli jednoducho tam, kde mali byť. Nás sa to netýkalo. Veľmi ťažko sa nám presadzovalo cez konsolidovanú obranu. Mali sme hrať jednoducho, stačilo to do brány dotlačiť. Nám však chýbal pohyb v tomto priestore,“ vrátil sa ešte k zápasu michalovský lodivod, pre ktorého zverencov môže v stredu skončiť sezóna. „Čaká nás zápas o všetko, no ja ešte teraz tesne po prehre neviem povedať, čo treba zmeniť, aby sme hrali aj v piatok doma. Všetko si musíme rozanalyzovať. Emócie musia trošku vychladnúť. Som však presvedčený, že vieme hrať lepšie. Tak ako v utorok hrať nemôžeme. Uvidíme, či urobíme nejaké zmeny v zostave. Zmeniť však musíme naše presilovky. Keď máte v takýchto zápasoch dve, jednu musíte využiť. My sme ich mali osem a nedali sme ani jeden gól. Každý jeden hráč si musí uvedomiť, že to môže byť posledný zápas sezóny a musí vydať zo seba všetko. Musíme sa zlepšiť v efektivite. Keď nedáte góly, nemôžete vyhrať. Takisto nemôžeme robiť také hrubé chyby v defenzíve, ako sme robili v utorok. Sú to kardinálne chyby, za ktoré nás počas sezóny možno nikto nepotrestal, no teraz za ne pykáme,“ uzatvára debatu Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.02.2018 09:25:29 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.