files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zalovia „Lišiaci z Ingemy“ konečne aj v revíre „prešovských tučniakov“

Semifinálová séria St. Nicolaus I. ligy medzi HK Dukla Ingema Michalovce a HC Penguins Prešov zatiaľ prináša všetko to, čo od nej divák očakáva. Hrá sa zaujímavý hokej, s obrovským nábojom na oboch stranách. Diváci môžu vidieť veľa vyložených šancí, ale aj viaceré vyhrotené situácie. To však taktiež patrí k zápasom play-off. Nehrá sa totiž o fazuľky. Hrá sa o finále prvej ligy a hlavne o možnosť vyzvať v baráži dvoch najslabších extraligistov. Séria, ktorej stav je po dvoch zápasoch v Michalovciach vyrovnaný, sa teraz sťahuje na Šariš, kde Dukla Ingema v tejto sezóne síce tesne, ale trikrát prehrala. Keď chcú „Lišiaci z Ingemy“ pomýšľať na spomenutú baráž, musia buď v utorok alebo v stredu v Prešove zvíťaziť. Podarí sa im konečne zaloviť aj  v revíre „prešovských tučniakov“?

V Michalovciach sa v piatok a v sobotu odohrali vyrovnané dueli, po ktorých stav 1:1 v sérii (prvý duel vyhral Prešov 3:2, druhý Michalovčania 4:2) je asi spravodlivým vyústením toho, čo sa dialo na ľade. Skrátka, ani jeden z tímov si nezaslúžil prehrávať 0:2 na zápasy. „Bolo by pre nás lepšie, keby sme vyhrali v oboch domácich dueloch, no zvíťazili sme aspoň v tom druhom. Teraz musíme raz vyhrať aj u nich,“ rozhovoril sa center štvrtej michalovskej lajny Lubor Balko, ktorý následne uviedol rozdiel medzi prvým a druhým michalovským zápasom. „V tom druhom sme mali lepší začiatok. Podarilo sa nám dať dva rýchle góly a to asi aj rozhodlo. Síce sme sa vedenia ujali aj v piatok, no nebolo to z našej strany celkom ono. Teraz sme si to už postrážili.“

Práve Balko je jedným z trojice hráčov, ktorým sa podarilo skórovať v oboch dueloch. Na prešovskej strane to je mladík František Pulščák, na michalovskej spolu s ním aj Ivan Brezniak, ktorý mimochodom v oboch dueloch otváral skóre. „Ja za seba musím povedať, že som rád za strelené góly. Samozrejme, viac ma teší ten zo soboty, pretože to bol zápas, v ktorom sme vyhrali. Dúfam, že mi to tam bude padať aj v ďalších dueloch,“ presvedčivo konštatuje Lubor Balko.

Spokojnejší po dvoch zápasoch boli „tučniaci“. Tí splnili čiastkový cieľ, s ktorým k Laborcu prišli, keď zvíťazili hneď v prvom meraní síl. „My sme sem išli s tým, že minimálne raz chceme vyhrať. Samozrejme, keď sa nám to podarilo hneď v prvom zápase, chceli sme uspieť aj v tom druhom, čo sa nestalo. Sme však spokojní aj s jedným víťazstvom,“ podotkol kapitán „tučniakov“ Marcel Baláž. Podľa bývalého hráča Košíc, Bardejova či Michaloviec v druhom zápase rozhodol začiatok, ktorý Prešovčania neustáli. „V piatok sa nám podarilo odpovedať na ich úvodný gól, v sobotu nie. Rýchlo sme dvakrát inkasovali, čo zrejme rozhodlo. Následne už bolo ťažké otáčať výsledok,“ pokračoval Marcel Baláž.  

Michalovčania sa pred začiatkom série dušovali, že chcú na domácom ľade strhnúť obidva zápasy a do Prešova ísť za stavu 2:0. Nestalo sa a psychická výhoda môže byť teraz na strane „tučniakov“. Tí keď doma zvíťazia v oboch dueloch, tak ako v tejto sezóne proti Dukle trikrát v základnej časti, budú sa tešiť z postupu. „Je to škoda, pretože sme chceli vyhrať v oboch dueloch,“ podotýka útočník Dukly Lukáš Hamráček, ktorý následne dodáva. „Verím však, že máme na to vyhrať v Prešove a vrátiť výhodu na našu stranu. Určite tam môžeme vyhrať aj v oboch zápasoch.“

V to isté verí aj Lubor Balko. „Dokázali sme si, že sú zdolateľní. Ja verím, že nám toto víťazstvo pomôže a konečne to zlomíme aj na ich ľade, kde musíme minimálne raz vyhrať.“ Prešovčania sa však už do Michaloviec na piaty zápas vracať nechcú. „My sme splnili to, čo sme chceli. Vyhrali sme tu jeden zápas. Verím, že doma to už uhráme a do Michaloviec sa na piaty zápas vracať nebudeme. Doma sme s nimi ešte v tejto sezóne neprehrali. Verím v to, že natiahneme túto šnúru aj v utorok a stredu. Bude to však veľmi ťažké,“ kontruje kapitán Prešovčanov Marcel Baláž.

Nepriaznivá séria dvoch domácich dueloch v rade opäť nezlomená

Zvládnuť dva ťažké zápasy v rade za sebou je veľmi náročné. Už niekoľko sérii sa o tom michalovskí hokejisti presviedčajú na vlastnej koži. Veď od svojho návratu do prvej ligy zvíťazili v play-off v dvoch domácich zápasoch v rade iba štyrikrát, aj to v dvoch sériách proti oslabenej Spišskej Novej Vsi. Okrem nej to bolo ešte v sezóne 2011/2012, kedy na domácom ľade začali otáčať stav 0:2 na zápasy s Liptovským Mikulášom, čo sa im nakoniec aj podarilo a potom to bolo v nasledujúcej sezóne v semifinálovej sérii s Prešovom. Vtedy dvoma domácimi víťazstvami položili základ postupu do finále, ktorý spečatili v štvrtom súboji v Šariši. Odvtedy ale zakaždým doma dvakrát nezvíťazili, keď nepočítame spomenuté série so Spišskou Novou Vsou. Či už to boli série s Detvou, Trnavou, dvakrát s Liptovským Mikulášom či vlani opäť s Detvou. Zakaždým dokázali doma vyhrať iba jeden duel, čo sa im v troch prípadoch stalo osudným. Na druhej strane, to isté platí aj o zápasoch vonku, kde v dvoch idúcich zápasoch v dvoch dňoch po sebe prehrali naposledy vo finále s Bardejovom v sezóne 2012/2013. Verme teda, že keď sa história opakuje v domácich dueloch, bude sa opakovať aj v tých zápasoch vonku a „vojaci“ aspoň raz v Prešove uspejú, a sériu prinajmenšom vrátia späť do Michaloviec.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.02.2018 13:36:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.