files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Žitnom ostrove doplatili Michalovčania opäť na koncovku

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce herne zvládli aj druhý náročný duel jarnej časti. Po domácej remíze so Slovanom Bratislava (1:1) opäť odohrali kvalitný duel na ihrisku Dunajskej Stredy, ale doplatili na koncovku. Po prehre 0:2 ich môžu mrzieť nevyužité šance za bezgólového stavu, ako aj v samom závere, kedy sa domáci museli strachovať o víťazstvo.

„Nebol to z našej strany prvý takýto zápas v tejto sezóne,“ skonštatoval na margo prehry tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis. Jeho zverenci boli favoritovi v poli vyrovnaným súperom. Ba dokonca, mali čistejšie gólové šance ako celok zo Žitného ostrova. Sulley v prvom dejstve za nerozhodného stavu mieril iba do brankára Maceja, no a Regáli v samostatnom úniku preloboval nielen brankára domáceho tímu, ale aj bránu. „S týmto problémom sa boríme dlhšie. V poli sme možno boli lepším tímom ako domáci. Najmä prvý polčas sme mali pod kontrolou, súpera sme k ničomu nepustili. My sme mali jednu čistú šancu a dve pološance. V druhom polčase škoda nášho prakticky vlastného gólu, kedy sme nechali padnúť loptu. Žiaľ, aj napriek dobrému výkonu sme nedokázali bodovať. S koncovkou sa boríme už dlhšie obdobie. Nebol to prvý ani druhý zápas, kedy sme na to doplatili. Góly sú korením futbalu a pokiaľ ich nedáte, tak nemôžete vyhrať. V poli to bolo z našej strany opäť dobré, stále tam je však potrebné zdôrazniť ale... Chýbal nám gól, hoci šance sme na to mali,“ pokračoval michalovský kormidelník.

"Šoltisovci" doplatili na Žitnom ostrove opäť raz na koncovku

Druhý zranený obranca v priebehu týždňa

Zadné rady v súčasnosti deviateho tímu najvyššej Fortuna ligy utrpeli tento týždeň hneď dvojnásobnú stratu. Na tréningu sa v priebehu týždňa opäť zranil Ladislav Šosták, ktorý má zlomený prst na nohe, no a iba prvý polčas hral v Dunajskej Strede Martin Kolesár. Toho v polčasovej prestávke nahradil Litovec Jankaukas. „Je to smola. V obrane a hlavne na kraji nás tlačí topánka. Musíme sa s tým nejako vysporiadať. Verím, že čoskoro budú fit aj Šosták s Maťom Kolesárom, ktorého zranenie by nemalo byť vážnejšieho charakteru,“ podotýka Anton Šoltis, ktorého káder by sa v najbližších dňoch mohol rozšíriť. „V pondelok alebo utorok by k nám mal prísť jeden krajný obranca,“ dodáva michalovský lodivod.

Zranenie Martina Kolesára by nemalo byť vážnejšieho charakteru

V sobotu privítajú majstra

Základná časť Fortuna ligy sa chýli k svojmu koncu. Potrebné je odohrať už iba jedno kolo, ktoré je na programe v sobotu 3. marca (začiatok o 14.00 hod.). Michalovčania v ňom privítajú majstra MŠK Žilina. „Verím tomu, že budeme pokračovať v dobrých výkonoch, ktoré predvádzame na jar. Dobre sme hrali so Slovanom a nesklamali sme ani v Dunajskej Strede. Prajem si, aby sme konečne boli úspešní aj v koncovke. Žilina je atraktívny súper, a tak si na svoje môžu prísť aj diváci,“ uviedol Anton Šoltis. Žilinčania dostali v sobotu v Myjave od Slovana Bratislava poriadnu facku. Po prehre 0:6 môžu prísť do Michaloviec motivovaní odčiniť hanebnú porážku. „Zo zápasu som videl iba šot, takže nemôžem hodnotiť to, čo sa dialo na trávniku. Podľa môjho názoru tam Slovanu padlo všetko, do čoho kopol. Sú aj takéto zápasy. O motiváciu by mali Žilinčania postarané podľa mňa aj vtedy, keby neprehrali tak vysoko. Oni sú v tabuľke vysoko pravidelne a túto pozíciu musia potvrdzovať.“

Peter Brendza



Uverejnené: 25.02.2018 15:56:15 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.