files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Náučný detský Kniholand

Pred týždňom usporiadala knižnica Gorazda Zvonického pre svojich najmenších čitateľov  od 7 do 12  rokov letný tábor „Kniholand“. Každy deň prichádzali detičky s radosťou už zavčas rána a domov sa vrátili vo večerných hodinách.


Deti sa nenudili

O tábor prejavilo zájumem 21 detí. Na každý deň bol pripravený  pestrý, bohatý program a vždy po skvelom obede ich čakali voľné aktivity. Mohli si čítať knihy, pozrieť náučné encyklopédie, kresliť, zahrať spoločenské hry či  pozerať rozprávky. Prvý deň začali oboznámením sa s celou  knižnicou. Deti mali možnosť pozrieť si priestory knižnice, knihy, hudobné oddelenie a mohli navštíviť pani riaditeľku. Po obhliadke knižnice sa zahrali na ilustrátorov a spoznávali členské krajny Eruropskej únie. Spolu s knihovníčkami knižnice  čítali  knihy,  pozerali videá o jednotlivých štátoch. Ich úlohou bolo zapamätať si aspoň časť z toho, čo čítali a porozprávať o tom.

V hrnčiarskej dielni

V utorok navštívili v Pozdišovciach hrnčiarsku dielňu pána Parikrupu, ktorý im ukázal pec, ako sa pracuje na kruhu, vyrábajú džbány a priblížil aj niečo z histórie tohto remesla. Deti si odtiaľto odnášali obrovské zážitky. „Mne sa tam veľmi páčilo.  Hrnčiar nám ukázal, ako sa robí tanier, džbán a urobil aj malý pohárik. Nevidel som to ešte naživo, len v televízii. Okrem toho sa mi páčil v Pozdišovciach aj rybník,“ povedal účastník kniholandu, Števko Mlynár.

Stretnutie s kynológom a výlety

Uprostred týždňa  sa stretli  na besede s kynológom. Pred  knižnicou mohli sledovať naživo policajtov, ako cvičia svojich psov proti páchateľom. Zlatým klincom tohto dňa bola výroba rukavice speváka Michaela Jacksona, na ktorú nalepovali rôzne filtre, a pritom počúvali jeho piesne. Vo štvrtok sa tešili z celodenného výletu, ktorý bol v Humennom. Navštívili  Vihorlatské múzeum, skanzen a poobzerali si mesto. Najkrajšiou na tomto dni, bola pre nich cesta vlakom späť do rodného mesta. Nazáver kniholandu knihovníčky usporiadali výlet do prírody, a to na Senné rybníky, ktorý bol spojený s výkladom ornitológa pána Uhrína. V tábore „Kniholand“ si deti spestrili voľné chvíle, odniesli z neho nové zážitky, a taktiež sa niečo nové naučili.                                                                           (mk)



Uverejnené: 21.07.2010 16:31:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.