files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tesná prehra michalovskej Dukly, v sérii stav 0:1

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v prvom semifinálovom stretnutí play-off St. Nicolaus I. ligy s tímom HC Penguins Prešov 2:3 a v sérii tak prehrávajú 0:1. O góly michalovskej Dukly, ktorá viedla 1:0 aj 2:1, sa postarali Ivan Brezniak a Ľubor Balko. Semifinálová séria pokračuje druhým zápasom v Michalovciach v sobotu 24. februára so zhodným začiatkom o 17.30 hod. Následne sa presunie do Prešova, kde sa v utorok 27. februára odohrá jej tretí a v stredu 28. februára prípadný štvrtý diel. Keby sa o postupujúcom do finále a zároveň do baráže o Tipsportligu nerozhodlo ani na Šariši, na rad príde rozhodujúci piaty duel, ktorý by sa hral v piatok 2. marca v Michalovciach.

Úvodný duel semifinálovej série síce začal v ostrom tempe, v prvej desaťminútovke ale diváci čistú gólovú šancu nevideli. Ako prví udreli Michalovčania. V trinástej minúte našiel krásnou prihrávkou Rusina Ivana Brezniaka a ten ponad brankára Riečického otvoril skóre napínavého duelu. Ten pokračoval v ostrom tempe aj naďalej. Vyrovnať mohol dve minúty pred koncom Pulščák, ktorý ale mieril iba do dobre postaveného Trenčana. V poslednej minúte prvej časti putoval na trestnú lavicu Igor Halás a šesť sekúnd pred jej koncom Damián Novický presnou strelou pod hornú žŕdku vyrovnal na 1:1.

Dobrý hokej pokračoval aj v druhej tretine. Aj tentoraz lepšie začali domáci, ktorých aktivita vyvrcholila v siedmej minúte. Po kombinácii štvrtej lajny a strele Mesároša sa k puku dostal Lubor Balko, ktorý opäť poslal „ingemákov“ do vedenia. Michalovčania mohli zvýšiť svoje vedenie pri vylúčení Pulščáka, presilovku ale nevyužili. Podobne s prevahou o jedného hráča naložili následne aj Prešovčania. Tým ale opäť vyšiel záver tretiny. Tentoraz v predposlednej minúte ušiel michalovskej obrane František Pulščák a strelou pod žŕdku vyrovnal na 2:2.

V tretej časti sa tak opäť začínalo odznova. Hneď z jej kraja mohli skórovať hostia, ktorí ale nevyužili dve presilové hry idúce po sebe a dokonca nevyužili ani osemnásťsekundovú prevahu o jedného hráča. Hokejové šachy pokračovali aj v ďalších minútach. V 56. minúte unikol domácej obrane Valent, ktorý ale mieril iba do dobre postaveného Trenčana. Michalovský golman sa vyznamenal dvakrát aj o minútu neskôr, na tretiu dorážku Samuela Chalupu zo skrumáže už ale nestačil a Prešovčania sa tak po prvýkrát v dueli ujali vedenia. To už z rúk nepustili, hoci z podobného závaru na druhej strane počas power-play mohli skórovať aj domáci, puk však do opustenej brány nedopravili. Šarišania sa tak v sérii ujali vedenia 1:0.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Penguins Prešov 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Stav semifinálovej série: 0:1.
Góly: 14. Brezniak (Rusina), 26. Balko (Mesároš) - 20. Novický (Gavrik, Bylina) pres/1, 39. Pulščák (Valent, Novický), 57. Chalupa (Tomčák, Krajňák).
Vylúčení: 6:3. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: P. Korba, Žák - Pribula, Riš. Divákov: 1800.
HK DUKLA INGEMA: Trenčan - Valečko, Hančák, Kolba, Deyl, Meliško, Rusina, Korenko - Halás, Linet, Solomončak - Jokeľ, Piatak, Mašlonka - Hamráček, Toma, Brezniak - Mesároš, Balko, Banovský.
HC PENGUINS: Riečický - Kotzman, Palko, Novický, Hopkovič, Komloš, Mačkovič, Ferenc, Gábor - Baláž, Šimčák, Prokop - Krajňák, Tomčák, Chalupa - Gavryk, Bylina, Babynets - Mikulášek, Valent, Pulščák.



Uverejnené: 23.02.2018 20:31:24

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623