files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla poľahky do semifinále, v ňom vyzve „prešovských tučniakov“

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa po roku znova dostali medzi najlepšie štyri tímy St. Nicolaus I. ligy. Michalovčania opäť prešli prvým kolom cez Spišskú Novú Ves a opäť to bolo 3:0 na zápasy. Zverenci trénera Miroslava Chudého tak ušetrili sily na semifinále, kde ich čaká oveľa tvrdší oriešok. V boji o finále a takisto aj o účasť v baráži o najvyššiu súťaž vyzvú HC Penguins Prešov. Keďže v základnej časti obsadili druhé a „tučniaci z Prešova“ až tretie miesto, výhoda domáceho prostredia v prvom dvojzápase, ktorý sa odohrá tento piatok a sobotu, je na ich strane.

Tréner Miroslav Chudý je rád, že si jeho družstvo môže pred semifinále chvíľu oddýchnuť

Ušetrili sily

Michalovskí hokejisti prešli sitom prvého kola relatívne hladko. Nad Spišiakmi zvíťazili doma 4:1 a 9:2, no a postup potvrdili v sobotu na ľade súpera, kde zvíťazili 7:3. „Teraz je ťažko povedať, či som až takýto hladký postup očakával,“ rozhovoril sa tréner „ingemákov“ Miroslav Chudý. „Pred začiatkom série sa hovorilo, že ich posilnia aj niektorí hráči z Popradu. S tým sme aj rátali. Našou povinnosťou však bolo cez prvé kolo prejsť. Som rád, že sme postúpili už po troch zápasoch a trochu sme tak ušetrili sily. Veľmi dôležitý sa ukázal domáci dvojzápas, po ktorom sme ich dostali pod tlak. Síce sme sa v prvom zápase ťažšie rozbiehali, no potom to už z našej strany išlo,“ pokračoval ešte k štvrťfinálovej sérii Miroslav Chudý.

Až štyrikrát sa vo vzájomnom meraní síl tešili Prešovčania

Šance vidí päťdesiat na päťdesiat

Na ceste k finále prvej ligy a takisto aj k vytúženej baráži o Tipsportligu stojí pred Michalovčanmi už iba jedna prekážka. Prekročiť ju však bude oveľa náročnejšie, ako bolo prekročiť mladých Spišiakov. Súperom Dukly budú totiž „prešovskí tučniaci“. „Opäť sa budem opakovať podobne ako pred sériou so Spišskou Novou Vsou. Myslím, že veľmi dôležité budú prvé dva zápasy, ktoré odohráme v piatok a v sobotu na našom ľade. V základnej časti sme si vybojovali druhým miestom miernu výhodu, no tú teraz musíme potvrdiť aj na ľade. Momentálne vidím šance na postup oboch tímov päťdesiat na päťdesiat. V prípade, že tieto dva zápasy zvládneme, naše šance na postup do finále stúpnu,“ zdôrazňuje Chudý, ktorý v predošlých dvoch rokoch slávil víťazstvo v prvej lige. Najskôr to bolo s Novými Zámkami, vlani s Detvou, s ktorou predtým v semifinále vyradil práve Michalovčanov.

Jednou z hlavných devíz Prešovčanov je brankár Dominik Riečický

Na vzájomnú bilanciu nepozerá

„Líškam z Ingemy“ sa v tejto sezóne proti Šarišanom absolútne nedarí. Veď z piatich vzájomných duelov Prešovčania zaknihovali až dvanásť bodov a Dukla ich zdolala iba raz, aj to po samostatných nájazdoch. Trikrát sa na domácom ľade tešili z tesných víťazstiev Prešovčania, ktorí raz dokonca uspeli aj v prechodnom domove „ingemákov“ vo Vranove nad Topľou, kde zvíťazili 3:2 po predĺžení. Iba raz sa tešili Michalovčania, konkrétne takisto vo Vranove nad Topľou, kde krátko pred Vianocami zvíťazili 2:1 po spomenutých samostatných nájazdoch. „Výsledkovo to dáva znak, že sa nám s nimi v tejto sezóne nedarí. Kto však videl vzájomné zápasy, musí povedať, že každý jeden bol vyrovnaný a rozhodovali detaily. Očakávam opäť vyrovnané súboje, ktoré nebudú mať favorita. Jeden z nás musí z kola von, jeden pôjde do finále a do baráže. Ja verím, že tak, ako nám neprialo šťastie s nimi v základnej časti, teraz sa prikloní na našu stranu,“ podotýka Miroslav Chudý, ktorý následne opísal najväčšie devízy semifinálového súpera Dukly. „Prešovčania majú vyvážené mužstvo. Ich obrovskou devízou je kvalitný brankár Riečický. Majú dobre fyzicky stavaných hráčov, čo aj využívajú v samotných zápasoch. Ako som ale povedal. Vzájomné zápasy doteraz boli vyrovnané a také očakávam aj v semifinále. Budú rozhodovať detaily a aj to, kto bude mať viac šťastia.“     

 

Radovan Cútt zrejme Dukle v semifinále nepomôže

Bez Cútta a zrejme aj Fajčáka

Po rýchlom postupe do semifinále dostali „vojaci“ od trénera dvojdňové voľno a na prvom tréningu sa tak zídu až v utorok podvečer. „My sa v prvom rade potrebujeme dať zdravotne do poriadku. Chlapci si potrebovali trochu oddýchnuť, navyše bolo potrebné, aby neboli spolu, pretože v šatni máme nejaký vírus. Viacerých trápia zdravotné problémy, no verím, že sa to dá do piatku, kedy je na programe prvý zápas, do poriadku,“ podotýka Miroslav Chudý. Ten na semifinále nebude mať pravdepodobne kompletný káder. Po operácii kolena iba začína trénovať obranca Branislav Cvengroš, ďalší bek Martin Dolgoš je po operácii menisku a taktiež si na svoj návrat na ľad musí ešte počkať. Horšie však je, že kvôli zraneniu mu vypadli aj Ľuboš Fajčák a kvôli zápalu pľúc aj najproduktívnejší michalovský hráč v základnej časti Radovan Cútt. „Je pravdou, že nás trápia zdravotné problémy, no máme dostatočne široký káder, takže sa s tým musíme vysporiadať. Najhoršie je, že takéto choroby či zranenie prišli pred vrcholom sezóny. Aj o tom však šport je, že nie vždy nastúpite v plnej sile. Musíme sa s tým jednoducho vyrovnať. Čo sa týka Radovana Cútta, ten má zápal pľúc, tento týždeň bude v nemocnici, takže s ním rátať takmer s určitosťou nemôžeme. Uvidíme, v akom stave bude Fajčák, no tiež to vyzerá tak, že v prvom dvojzápase hrať nebude,“ dodáva k zdravotnému stavu kormidelník Dukly, ktorý na druhej strane zrejme bude môcť počítať s Radoslavom Mesárošom. Ten proti Spišiakom chýbal kvôli vysokým teplotám.

Program semifinálovej série
1. zápas: Piatok 23. február o 17.30 hod.
HK Dukla Ingema Michalovce - HC Prešov Penguins.

2. zápas: Sobota 24. február o 17.30 hod.
HK Dukla Ingema Michalovce - HC Prešov Penguins.

3. zápas: Utorok 27. február o 18.00 hod.
HC Prešov Penguins - HK Dukla Ingema Michalovce.

Prípadný 4. zápas: Streda 28. február o 18.00 hod.
HC Prešov Penguins - HK Dukla Ingema Michalovce.

Prípadný 5. zápas: Piatok 2. marec o 17.30 hod.
HK Dukla Ingema Michalovce - HC Prešov Penguins.




Uverejnené: 20.02.2018 13:37:47 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.