files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Favorit naplnil predpoklady od druhej tretiny

Aj keď v prvom štvrťfinálovom súboji play-off St. Nicolaus I. ligy proti sebe na michalovskom ľade nastúpili po základnej časti druhý a siedmy tím tabuľky, v prvej tretine to nebolo vidno. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zapínali svoj tradičný motor pomalšie, a tak omladené družstvo Spišiakov s nimi dokázalo držať krok. Nakoniec to Michalovčania všetko rozbalili od druhej časti, kde už boli lepším tímom a po výhre 4:1 vedú v sérii 1:0.

Skóre zaujímavého duelu, v ktorom obaja chceli hrať hokej, otvoril v dvanástej minúte strelou pod hornú žŕdku Jakub Linet. „Úvod nebol najideálnejší, čo treba pripísať tomu, že to bol prvý zápas série. Postupne to bolo z našej strany lepšie a lepšie. Veľmi nám pomohol prvý gól. Od druhej tretiny sme už mali hru v rukách a zaslúžene sme to doviedli do víťazného konca,“ skonštatoval po stretnutí center tretej michalovskej lajny. „Ako hovorím, od druhej tretiny sme už hrali lepšie. Z psychického hľadiska bol dôležitý druhý gól, po ktorom sme sa dostali na koňa. Následne sme pridali tretí gól a už len kontrolovali priebeh hry.“

Kto očakával ľahké víťazstvo Dukly, veľmi sa mýlil. Spišiaci totiž prišli veľmi dobre pripravení a dlho hrýzli. „Mali sme šance aj za stavu 0:0. Keby sme ich využili, zápas by sa vyvíjal inak,“ podotkol po stretnutí ich brankár Filip Surák. Ten viackrát svojich spoluhráčov podržal a držal ich tak v hre o lepší výsledok. Nakoniec ale nezabránil štyrom pukom vo svojej sieti. „Vieme, že Michalovce majú kvalitný káder. Do série sme vstupovali s cieľom ich čo najviac vytrápiť. Ja verím, že im zoberieme aspoň jeden zápas,“ pokračoval Surák, podľa ktorého by to bolo najoptimálnejšie v Michalovciach. „Chceli sme urobiť všetko preto, aby to bolo v utorok. Nepodarilo sa. Séria ale ide ďalej a v stredu je jej druhý zápas.“ V drese Dukly Ingema nastupujú aj štyria odchovanci spišskonovoveského klubu. Boli medzi nimi nejaké podpichovačky? „To samozrejme patrí k sérii,“ smeje sa Filip Surák, ktorý bol najviac „naštvaný“ na Lukáša Hamráčka. Ten štvrtým gólom zabil definitívny klinec do rakvy svojho materského klubu. Pri odchode z ľadu to dal Surákovi aj jasne najavo, že ho strelený gól tešil. „V utorok mu to padlo, v stredu už nemôže,“ pokračoval v úsmevnej tónine brankár Spišiakov.

Veľa nechýbalo a michalovský golman Adam Trenčan mohol zaknihovať tretí shootout v rade. Pripravil ho oň v predposlednej minúte Marek Nagy, ktorý korigoval na konečných 1:4. „Inkasovať minútu a pol pred koncom v takomto zápase určite zamrzí. Podstatná je však výhra. V play-off sa už nehrá na to, akým skóre to skončí, ale na víťazné zápasy,“ konštatuje Adam Trenčan, ktorý bol spolu so svojim brankárskym náprotivkom vyhlásený za najlepších hráčov stretnutia. „Ľahký zápas to pre mňa určite nebol. Brankár takéto situácie nemá rád, keď na neho ide menej striel. Viac mi vyhovuje, keď som v permanencii,“ dodáva Adam Trenčan.     

Michalovčania veria, že podobný scenár sa zopakuje aj v stredajšom druhom zápase série (začiatok duelu opäť od 17.30 hod.) a na Spiš pôjdu za stavu 2:0. „Každý zápas začína od 0:0. Musíme sa na to dôsledne pripraviť a nepripustiť, aby sa dostali do zápasového deja. Možno bude duel ešte ťažší ako v utorok. My musíme urobiť všetko preto, aby to tak nebolo a aby sme po dvoch dueloch viedli 2:0. To naďalej ostáva našim cieľom,“ podotýka Jakub Linet, na ktorého slová nadviazal aj Adam Trenčan. „Päťdesiat percent z nášho cieľa dvojzápasu máme splnený, teraz je len na nás, aby sme v stredu pridali ďalších päťdesiat percent a na Spiš išli v sobotu potvrdzovať postup do semifinále.“

Opačný názor samozrejme panuje v spišskonovoveskej šatni. Mladíci v modrých dresoch z hokejového mesta chcú, aby druhý štvrťfinálový duel hraný pri Laborci vyznel v ich prospech. „Hrá sa od 0:0 a niekedy je možné všetko. Sami ste mohli vidieť, že za vyrovnaného stavu sme mohli ísť do vedenia aj my. Keby sa nám to podarilo, zápas sa vyvíja inak. My musíme čo najdlhšie udržať čisté konto a vtedy máme šancu na úspech. Do Michaloviec sme prišli s tým, že im chceme zobrať jeden zápas a naša stratégia sa nemení ani po prvej prehre. Trošku si oddýchneme, vyčistíme hlavy a do duelu pôjdeme s tým, akoby sme v utorok neprehrali,“ presvedčivo dodáva Filip Surák.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.02.2018 10:10:27 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.