files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rozhodli vysoké ambície. Juríček chce pomôcť Dukle na vrchol

Brankársky post je v súčasnom hokeji asi najdôležitejší. V prípade zranenia útočníkov či obrancov to tréneri ešte vedia vyskladať, v prípade zranenie golmanov to je ale oveľa ťažšie. Aj preto sa vedenie michalovskej Dukly krátko pred uzavretím prestupov zaberalo brankárskou otázkou. Výsledkom bolo vystuženie tohto postu. K Adamovi Trenčanovi a Romanovi Dzúrovi angažovali Michalovčania aj dvadsaťjedenročného Martina Juríčka, ktorý túto sezónu odchytal ako jednotka v bráne trnavských gladiátorov.

Mladého ochrancu svätyne, ktorý doteraz pôsobil iba na západe Slovenska (juniorka Slovana Bratislava, Hoba Bratislava, Trnava), ponuka michalovského klubu mierne zaskočila, no aj veľmi potešila. „Som nesmierne šťastný, že si moje výkony v Michalovciach všimli. Prechod z Trnavy do Michaloviec je pre mňa taký malý zázrak. Naozaj som to nečakal. Ponuka Michalovčanov ma prekvapila o to viac, že prišla po zápase, ktorý sme tu prehrali 12:1. Keď po ňom prišiel za mnou tréner Chudý s ponukou na angažmán v Dukle, bol som nesmierne šťastný a takisto poctený,“ podotkol bez šiestich centimetrov dvojmetrový Martin Juríček.

Ten prichádza do tímu s diametrálne odlišnými ambíciami. Zatiaľ, čo trnavskí gladiátori sa od začiatku sezóny pohybujú v spodných vodách tabuľky a po niekoľkých sezónach im ujde play-off, „Líšky z Ingemy“ majú najvyššie ambície. Pohybujú sa na špici tabuľky a hovorí sa aj o účasti v baráži o najvyššiu súťaž. „Ja budem len rád, keď sa ambície vedenia klubu naplnia. Čo sa týka Trnavy, mali sme veľmi mladé družstvo. Chýbajú skúsenosti, čo sa prejavilo na postavení v tabuľke. V Michalovciach je káder úplne iný. Je tu rad skúsených hráčov. Ambície sú určite vysoké, no nie nenaplniteľné. Za seba môžem povedať, že urobím všetko preto, aby naša sezóna bola najdlhšia. Pevne verím, že sa nám podarí postúpiť do baráže o najvyššiu súťaž a v nej nebudeme iba do počtu. Tam už je možné všetko, možno aj postup do najvyššej súťaže,“ poznamenala posila michalovskej Dukly.

Odchovanec bratislavskej brankárskej školy si svoju premiéru v drese tímu od Laborca odkrútil v piatkovom súboji s Považskou Bystricou. V ňom sa Michalovčania aj napriek tomu, že súper prišiel iba s jedenástimi korčuliarmi poriadne potrápili. Po nemastnom – neslanom výkone zvíťazili 5:3, no tešili akurát tri body. Ani Juríček nebol so svojím výkonom spokojný, keďže inkasoval až trikrát. „Veľmi som si nezachytal,“ povzdychol si Juríček a následne dodal. „Išlo na mňa málo striel. Ja osobne z tejto sezóny som zvyknutý na oveľa väčší počet. Navyše, išlo o prvý zápas v drese Dukly, takže som bol nervózny. Veľmi som tímu nepomohol, no verím, že v ďalších zápasoch to bude iné a ja pomôžem oveľa viac.

Tréner Chudý o debute Juríčka: „Hráči mu vôbec nepomohli“

V piatkovom zápase s Považskou Bystricou dal tréner Miroslav Chudý šancu v bráne práve novej posile. Za inkasované góly ho vôbec nevinil. „Miesto toho, aby mu hráči pomohli, stal sa opak. Vôbec mu nepomohli. Mal to teda veľmi ťažké. Hráčom som pred zápasom prízvukoval, že prišiel nový brankár, je to pre neho nové prostredie, treba mu pomôcť. Výsledok ste mohli vidieť aj sami...“

Peter Brendza



Uverejnené: 04.02.2018 22:03:46 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.