files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Veľké škody po požiari

Veľké finančné škody spôsobil požiar, ktorý vypukol v noci z utorka na stredu v závode spoločnosti BSH Drivers & Pumps v Michalovciach.  Horel sklad obalových materiálov a časť administratívnych priestorov. Celková škoda sa odhaduje na viac ako pol milióna eur.

 


Najväčší zamestnávateľ

Firma BSH Drivers & Pumps, s.r.o. zamestnáva vyše tisíc ľudí, a preto patrí k najväčším zamestnávateľom v michalovskom okrese. V čase požiaru bola časť zamestnancov na nočnej zmene, no ako sme sa dozvedeli, ich evakuácia mimo závodu nebola potrebná, iba niektorí sa museli presunúť do bezpečnejších častí. Bolo to hlavne z toho dôvodu, že výrobné haly a linky sa nachádzajú v inej časti ako skladiská, kde vznikol požiar. Nebezpečné ale bolo to, že požiar ohrozoval aj sklad s pohonnými látkami.

Zasahovali "všetci"

Nakoľko sa jednalo o veľký požiar, zasahovalo množstvo áut a hasičov. "Požiar nám ohlásili pätnásť minút po druhej hodine ráno. Išlo o rozsiahly požiar. Priamo na mieste sme zistili, že horí sklad obalového materiálu. Nasadených bolo sedem jednotiek z hasičskej stanice v Michalovciach, Sobranciach, Veľkých Kapušoch, hasičský útvar zo Strážskeho, závodný hasičský útvar Transpetrol Budkovce, hasičská stanica Trebišov a Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru z Humenného. Plamene likvidovalo 35 hasičov a jedenásť hasičských áut," vysvetlil riaditeľ Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Michalovciach Martin Tejgi.

Príčina

Potom, ako hasiči dorazili na miesto, v plameňoch už bolo takmer 60% skladu obalových materiálov. Zamerali sa teda na to, aby požiar oddelili od skladu, kde sa nachádzali pohonné látky, a to sa im aj podarilo. Hasiči použili pri likvidácii požiaru aj výsuvné plošiny, aby mohli hasiť požiar aj zo strechy a nakoniec objekt prehľadali aj termovíznou kamerou. Pri požiari nebol nikto zranený,  ani evakuácia nebola nutná. Odniesla si to iba budova, ktorá je v dezolátnom stave a bude nutné ohodnotiť aj jej statiku. Čo bolo príčinou požiaru nie je známe, no škody sa odhadujú na viac, ako pol milióna eur. Preverujú sa viaceré verzie a pracuje sa aj s videonahrávkami z areálu.
                           Veronika Kmecová



Uverejnené: 19.07.2010 18:09:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.