files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčan Solenský v nominácii SR 20 na MS v Buffale

Na tretíkrát mu to vyšlo. Odchovanec michalovského hokeja Samuel Solenský sa dostal do konečnej nominácie na majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov, ktoré sa na prelome rokov 2017 a 2018 uskutočnia v americkom Buffale. Tréner Ernest Bokroš oznámil konečnú nomináciu na Vianoce, po prípravnom zápase s Ruskom (2:3 po predĺžení). Hráčovi pôsobiacemu v univerzitnom Johnstown Tomahawks dva roky po sebe ušla konečná miestenka na šampionát iba o chlp, keď bol posledným vyradeným útočníkom. Na tretíkrát mu to ale vyšlo a po dvoch majstrovstvách sveta do osemnásť rokov si zahrá aj na dvadsiatkárskom svetovom šampionáte. Slovákov v základnej skupine postupne čaká Kanada, USA, Fínsko a Dánsko. Ako je známe, do bojov o medaile postupujú štyria zo základnej skupiny, na piateho čaká súboj o záchranu.

Nominácia SR 20 na MS juniorov 2018 IIHF (24. decembra 2017 – 07. januára 2018):
Brankári:
Roman Durný (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Dávid Hrenák (St. Cloud State University, NCAA/USA), Jakub Kostelný (HK Dukla Trenčín).
Obrancovia:
Martin Bodák (Kootenay Ice, WHL/Kan.), Martin Fehérváry (Oskarshamn IK, Švéd.), Samuel Fereta, Tomáš Hedera (obaja HC Slovan Bratislava), Michal Ivan (Acadie-Bathurst Titan, QMJHL/Kan.), Marek Korenčik (Lulea HF, Švéd.), Dávid Matejovič (MMHK Nitra), Vojtech Zeleňák (HC Sparta Praha, ČR).
Útočníci:
Samuel Buček (Chicago Steel, USHL/USA), Viliam Čacho (HK DUKLA Trenčín), Miloš Kelemen (HKM Zvolen), Filip Krivošík (LeKi Hockey, Fín.), Peter Kundrik (HK ŠKP Poprad), Adam Liška (Kitchener Rangers, OHL/Kan.), Miloš Roman (Vancouver Giants, OHL/Kan.), Adam Ružička (Sarnia Sting, OHL/Kan.), Erik Smolka (HK Dukla Trenčín), Samuel Solenský (Johnstown Tomahawks, NAHL/USA), Marián Studenič (Hamilton Bulldogs, OHL/Kan.), Alex Tamáši (HC'05 Banská Bystrica).

Realizačný tím: Manažér:
Roman Ulehla. Hlavný tréner: Ernest Bokroš. Asistent trénera: Ivan Feneš. Asistent trénera: Milan Pažítka. Tréner brankárov: Peter Kosa. Masér: Rastislav Ladecký. Masér: Ľuboš Ondrejka. Lekár: Milan Petro. Videotréner: Patrik Michnáč.

Program zápasov
28. december:
Slovensko - Kanada (01.00 hod.).
29. december:
Slovensko - USA (02.00 hod.).
30. december:
Slovensko - Fínsko (22.00 hod.).
31. december: Slovensko - Dánsko (24.00 hod.).



Uverejnené: 25.12.2017 10:13:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.